Planerar dop

Sitter och planerar Kevins dop. Har hittat två låtar som jag vill ska sjungas på dopet, men har inte fått tag i någon bra sångerska än. Hittade en som fick mig att gråta när jag hörde henne sjunga, men sen är det inte säkert om jag kan få tag på henne eller att hon är ledig tills dopet ska ske.

De låtar jag har valt är;
Shirley Clamp - Som en vind i ditt hår
Sonja Alden - Välkommen hem

1. I början av dopet när vi går in i kyrkan, prästen, gudföräldrarna, kevin och vi ska låten "Välkommen hem" sjungas.
2. Prästen skall prata
3. En psalm
4. Prästen pratar igen
5. Gudpappan ska hälla upp vattnet
6. Kevin döps
7. "Som en vind i ditt hår" skall sjungas
8. Prästen pratar igen

Sen har jag inte kommit längre, men det lilla jag har planerat känns bra iallafall.


Det kallar jag "poo"!

Innan skrev jag om hur min lill kille bara bajsa varannan dag. Ja han bajsa ju inte igår men nu kom allt! Har aldrig sett så mycket. Han hade bajs överallt! Det hade till och med kommit utanför blöjan och över hela hans sparkdräkt. Försökte torka av honom men bestämde mig ganska snabbt för att ge honom ett bad istället. Torka bort det värsta sen var det bara att lägga honom i baljan.


Efter denna incident fick han flaskan sen somna han gott i sin vagn.

 
Jag kan passa på att säga till er alla som har barn med kolik eller lite gaser i magen (mild kolik) prova Dr. Brown nappflaska. Den är superbra! Finns hos Babyproffsen. Den har hjälpt oss från grova gaser till nästan inga alls. Absolut värd pengarna.

Nu har jag passat på att lägga om såret på låret. Det tar sån himla lång tid att läka, men det är ganska kul att leka dokter med sig själv. Jag som hatar blod, första gången jag la om det på mig själv trodde jag att jag skulle svimma. 1 cm öppet sår på längden och ½cm brett, det var så man såg rakt ner i sig själv- äckligt! Sen då skulle man trycka ner en silikon bit in i såret och under huden. Det var nog det värsta jag hade gjort i mitt liv. Nu är det bara att spola rent med koksalt och byta kompress och sätta på ett filmförband.



Men nu måste jag passa på att städa undan i sovrummet.

-/- Jonna -/-


På väldigt bra humör

I natt har Kevin vaknat var annan timme. Han har haft magknip och ville ha flaskan hela tiden. Han har blivit så söt när han vaknar på nätterna. Innan skrek han, men nu så ligger han och så pratar typ beklagar sig i sängen. Sen när man tänder lampan och sticker fram huvudet så han ser en så blir han helt tyst och tittar med sina blå ögon på en. När klockan var halv 7 ville han inte ligga kvar så det var bara att gå upp och ordna lite frukost till oss.


Det blev en flaska med ersättning till han och magdroppar och hostmedicin och en kopp kaffe till mig.


Igår tog jag och Kevin en lång promenad. Först bort till Långpris och handlade hem 5 limpor bröd för det går som helsike hemma hos oss, sen gick vi en bit längst ån. Han somna gott i sin vagn så när vi kom hem igen kunde jag börja städa lite. Fixade lite på hans skötbord och tömde blöjtunnan. Fy vad det går blöjor. Han bajsar så sällan men denna ungen kan kissa! Han fyller en blöja på mindre än en timme!



Jag läste att ett spädbarn som går på ersättning ska bajsa minst en gång om dagen, men min lill kille bajsar varannan dag nu. Jag har börjat ge honom laktulose igen men han bajsar ändå bara varannan dag. Min unge kanske bara fungerar så? Kissar mycket och bajsar sällan.





En helt vanlig tisdag

Då sitter man här i soffan och tråkar. Ringo sover vid ens fötter och Kevin ligger i sin vagn och sover en bit ifrån. Jag är så uttråkad! Saknar att jobba som in i helsike. Jag älskar att vara hemma med Kevin men det är de sociala livet utanför mammarollen jag saknar. Varje dag är samma sak.

Igår gick de igenom Kevins utveckling på BVC och allt såg bra ut för en 7 veckors bebis. Händerna är inte knutna längre, han kan fukusera blicken, le, besvara en med sina egna små ord. Sen så lyfte läkaren upp honom för hon ville att han skulle gå men det ville inte han, med ett stort leende på sina läppar drog han upp bena. Han skulle fanimej inte gå :) Men det gjorde inget sa hon. Sen vägde de honom och mätte. 5210g har min prins gått upp till och blivit hela 58cm lång. Tiden går så fort och han bara växer och växer. Sen blev det diskussion om att han skulle få två ytterligare vaccin utöver de vanliga pga att hans pappa och farföräldrar inte är från Sverige. Så han kommer bli vaccinerad mot hepatit B och tuberkulos när han blir 3 månader.

Sitter och funderar på om jag ska försöka hitta sladdarna till playstationet 3. Där ligger sån extremt bra musik på den som jag lyssnade jätte mycket på när vi bodde i Staffanstorp. Där dansade jag runt i vardagsrummet med min gravida mage.

Jag har börjat sakna att vara gravid. Är det normalt? Jag sitter och tittar på alla magbilder jag har och den lilla videon där man ser Kevin sparka. Jag saknar det så mycket! Jag saknar till och med förlossningen, det var en sådan upplevelse, en kick liksom. Jag glömmer aldrig när jag tog mitt första graviditetstest. Jag hade beställt det från Internet för jag vågade inte berätta för Daniel att jag trodde att jag var gravid. Det kom två dagar senare i brevlådan, jag var alltid hemma först så daniel märkte aldrig att det kom. Men det tog mig två dagar till innan jag vågade kissa på den lilla stickan. Sen kom morgonen när Daniel åkte till jobb så sprang jag upp till toan med stickan. Det kändes som julafton när man var liten. Jag stod spänt och tittade på stickan och snabbt dök strecken upp och det var positivt. Gud vilken lycka jag kände. Det till och med pirrade i magen på mig. Men efter det gjorde jag ytterligare två test för jag kunde inte förstå att det var sant. LYCKA!


Nu vaknar min lilla prins, ska ge han flaskan sen ska vi iväg till Hörby Lågpris och handla lite.

Jag vill också ha en sån fin blogg som vissa har. Någon som vet nån som gör sånna? Är så trött på denna standar stylen.


Ny vecka, nya tag

Igår var vi hemma hos Mamma och Tomas, men det blev tyvärr inte en långvarig vistelse. Kevin hade så ont i magen och bara skrek. Så fick fick åka hem och försöka lugna honom. Så fort vi satte oss i bilen somna lill killen. Så typiskt. Han ÄLSKAR att åka bil! När vi kom hem var han lugn ett tag, sen började han skrika igen, han hade såna enorma kramper i magen. Så Daniel la honom på skötbordet och började massera magen på han. Hade köpt en sådan här bedtime olja för bebisar, det ska ha någon lugnade effekt på dom men inte för att vi märkte av det.
Det blev sedan en stor varm go flaska med den ny ersättningen vi började ge honom igår Baby Semp Lemolac sen somna han gott på sin pappas mage.

Eftersom vi hade inte fått speciellt mycket sömn natten innan pga att vi var på barnakuten igen så somna vi lika gott i soffan också. Då var klockan 22 när kl blev 00 vaknade Daniel och la honom i sin säng och även då gick jag in och la mig. Daniel sov kvar på soffan. Jag var helt beredd på att Kevin skulle vakna för att få flaskan men ikke, han vaknade inte från halv 4. Då fick han en stor flaska igen sen somnade han på mitt bröst, sen vaknade vi båda när Daniel skulle till jobb vid 6. Då var det blöjbyte och flaska igen sen sov vi till 10 - härligt!

Lördags natt var enormt hemsk. Kevin vaknade vid 00.30 och kunde knappt få luft. Han tappade andan någon gång. Vi försökte med allt i en timme som de hade sagt till oss att göra sist vi var på akuten, men inget hjälpte. Så vi slängde på oss kläder och åkte in till akuten. För första gången fick vi riktig hjälp och de tog de prover som jag ville. Var ju rädd att lill killen hade fått RS-virus men det visade sig vara negativt. Men pga allt slem i lungorna fick han en dos av adrenalin så han kunde andas bättre. Sen sög de ut en massa snor från näsan på honom. Sen  kollade de han syre två gånger och kom in i rummet och höll koll på honom några gånger tills barnläkaren skulle komma. Aldrig har de varit såhär uppmärksamma när vi har varit där. Barnläkaren lyssna på lungorna osv. Adrenalinet hade hjälpt ganska mycket så sa han att det mesta sitter uppe bakom näsan och det är inte mycket mer de kunde göra. Så han fick en dos till av adrenalinet sen åkte vi hem. Var hemma kl 7 och så kunde jag inte somna så det blev en massa kaffe istället.



Idag ska vi till BVC och göra en rutinkoll med barnläkare. Sen ska vi hem och laga en god middag. Längtar tills Daniel kommer hem. Det är så mysigt att ligga och mysa i soffan på kvällen. Vår lilla familj :)



Dålig vecka

Då har den dåliga veckan kommit tillbaka efter nästan ett års uppehåll. Ont som fan gör det! Det känns som de värkarna man hade några timmar innan Kevin kom. Usch..!

I tisdag var maninne på akuten med Kevin igen, att detta aldrig tar slut. Efter 5 timmars lång väntan skickade hem oss med diagnosen "lite slem i lungorna" och att det är bara att låta han ligga högt med huvudet. "Jaha".. tänkte man, sen var det bara att åka hem. Nu har hostan blivit värre och det rosslande ljudet han hade ibland när han andades har ändrats sig till hela tiden när han andas in.. Frågan är om man ska åka in med han igen eller vänta ut det som de på akuten tyckte.
Igår när vi skulle gå in och lägga oss så lång han och sov, han hostade och andades med de här rossliga ljudet så att lungorna vibrerade på honom. Sen tog han pauser mellan andningarna, snacka om att man blir orolig.

Idag ska vi åka in till lund och köpa dop/bröllops present till Jimmy och hans fru och deras lilla knyte. Får se vad det blir för något. Vi är så dåliga på att komma på saker.
Sen senare på kvällen kommer det ett par som ska kolla på vår gamla vagn. Får se om de köper den. La in annonsen igår fick två mejl nästan direkt. Hoppas på att få den såld. Den bara står här och tar plats liksom.

Sitter här i soffan och sneglar bort mot vagnen där Kevin ligger och sover, just bara för att se ifall han andas som han ska. Är det normalt att vara såhär nervös? Daniel är så lugn och jag är helt hysterisk. Min största fasa är att han slutar andas och man inte hinner in med honom. Eftersom man inte har körkort får man ringa ambulans och man vet ju inte hur lång tid de tar på sig osv. Usch..! Vilka hemska tankar jag har, inte konstigt att jag blir så nervös som jag blir. Känner mig alltid mycket lugnare när jag väl har Daniel hemma.

Nä nu ska jag gå och ta på mig. Vi ska snart röra oss ner till bussen.

Lita på tyskarna?

Jag har ju varit ute efter en Knorr Alu Fly S vagn till lilleman enda sen jag fick veta att jag var gravid. Men har aldrig känt att jag har haft råd med den eftersom den låg mellan 6-7000kr. Sen nu så finns den inte kvar i Sverige och vi behöver en ny vagn. Jag har suttit i flera dagar och letat efter en vagn för rimligt pris, men har inte hittat vad jag behöver tills igår! Ett tyskt företag som säljer barnsaker till länder runt om i EU och dom hade just den vagnen jag ville ha för ENDAST 299 € ! och frakten till Sverige var bara 24€, alltså det är som handplockat. Men sen är det ju de att jag kan ju inte bestämma själv utan Daniel ska ju komma med sina kommentarer Han vill ju ha en bra vagn och den vi beställde från nätet sist blev ju bara skit, men den är av märket "babyonnet" och vem känner igen det märket ? INGEN - och den var skit. Jag menar inte att man måste gå och köpa sig den dyraste vagnen pga av märket utan jag menar om man nu ska beställa från Internet så borde man iallafall veta om det är ett bra märke, en bra vagn helt enkelt. Och Knorr finns ju här i Sverige också och jag känner några som har Knorr vagnar, men Daniel känner inte igen det. Så nu ska han in på babyproffsen och prata med dom om denna vagnen. Han litar inte på mig när det gäller vagnar. Men men.. Det är denna vagnen ifall någon är sugen på att kolla :
http://www.kidsroom.de/epages/Kidsroom.sf/secrM2P8LZyNww/?ObjectPath=/Shops/Kidsroom/Products/81010


Idag ska jag och lilleman bort till BVC. Vi får se om han har börjat närma sig 5kg. Han har ju blivit en liten tjockis så det hade inte förvånat mig. Sen ska även Lisbet lägga om såret på mig. Jag hoppas att det har läkt ihop snart för jag vill bada! Efter förlossningen ville jag också bada men man var tvungen att vänta till avslaget var borta och när det väl var borta så snittar de upp benet på en 1 cm så får man inte bada för det. Hum..!
Det jag tycker är konstigt, de vill att såret ska läka ihop av sig själv. Inga stygn, igen tejp eller något. Och såret är ett djupt köttsår på 1cm. Skumt..! Men helt klart att jag kommer få ett ärr.

På måndag kommer vårt första barnbidrag. Det passar perfekt eftersom blöjorna börjar ta slut, våtservetterna är snart slut och vi har bara en kartong ersättning kvar. Så den kommer väldigt lägligt


Dålig på att skriva

Då var det dags att uppdatera lite igen.
I fredags var man på vårdcentralen och öppnade upp bölden man hade fått på insidan av låret. Ont som fan gjorde det.
3mm skar de upp i den sen stoppade de i en liten bit bandage in i såret för att hålla det öppet så allt var kunde rinna ut. I månadags var jag och la om såret och där fick de dra ut den och lägga in en ny och det sved som fan det med. Sen fick stå och trycka på den som en finne för att se så allt hade runnit ut. Idag var jag där ännu en gång och la om det, tog mig två Alvedon innan för att det skulle sänka smärtan och det gjorde de. Så om ni någon gång ska iväg och göra något sånt så ta två Alvedon innan så gör det inte alls lika ont. Det är lillemans distriktsköterska på BVC som lägger om det på mig, så när vi ska dit imorgon för att väga lilleman ska hon lägga om det en sista gång igen. Skönt.

Igår var jag hemma hos mamma och Tomas på middag. Nela och hennes föräldrar var där också. Satt och kräkte av mig lite till Nela. Saknar ju henne så enormt mycket. Det är nog mest de jag saknar från jobbet så är det henne. Men men nu är det bara 11 månader kvar av min ledighet.

I måndags var jag och Daniel hos socialförvaltningen och skrev på papprena om faderskapet. Sådana enormt dumma frågor de ställde oss. Jag lovar om jag inte hade varit 20år gammal utan varit mer runt 30år så hade de inte ställt de frågorna. De litar ju inte på oss yngre. "Daniel tycker du att det stämmer med tiden lilleman blev till? Att du var hemma under den perioden?" - "Jonna har du haft sexuellt umgänge med någon annan under denna tiden?" osv. Jag vet inte hur många gånger de fråga Daniel innan han skrev på papprena om han var säker.
Va fan lilleman har så många drag ifrån Daniel. Det enda ungen har från mig just nu är näsan, de blonda håret, överläppen och de blå ögonen som inte säkert förblir blå.

Idag blev lilleman 4 veckor och börjar närma sig mot 1månad. Tiden går så himla fort, nästan lite för fort tycker jag.

Men nu har min lilla kille vaknat så det är dags att ordna iordning hans flaska.