2010

Det har varit ett underbart år.
I början av 2010 fyllde jag 20år och i Maj flyttade vi till vårt hus i hörby.
Och den 11augusti kom Kevin till världen.
2011 ska bli ännu roligare. Jag längtar till sommaren för då ska jag äntligen få gå på stranden. Förra sommaren var man höggravid så det blev ingen strand då. Förutom den kvällen när jag och Daniel åkte ner till ystad och gick längst stranden hand i hand med ringo och min stora mage.

Mina mål för 2011 är;
Plugga teori för körkort
Skaffa mig ett nytt arbete
Ge Kevin världens bästa 1års dag
Få en riktigt snygg solbränna
Går ner 10kg




11 augusti 2010 kl 07.35 föll du in i min famn och du skrek för full hals
och själv fick man tårar i ögonen. Så vacker du var mitt lilla hjärta.
Jag är så lycklig att få vakna upp varje morgon med dig vid min sida
och få se dig utvecklas dag för dag. Du är solstrålen i mitt liv!
v Mamma älskar dig Kevin Gabriel Rosenquist v


Trött på detta!

Jag vet inte hur länge till jag kommer att klara detta med att bara vara hemma. Jag kommer ingenstans men barnvagn och de jäkla bussarna! Jag är så arg på mig själv så det knappt är sant!
När jag fyllde 18år fick jag tillgång till mitt sparkonto som min pappa och mamma hade lagt undan pengar till mig på. Vad gör jag med dom pengarna? Jo jag super,shoppar och super lite till tills allt var slut. Och nu sitter jag här ute i ingenstans med min son och den jäkla barnvagnen och en massa snö och kommer ingenstans.
Jag är trött på att göra samma sak om och om igen varje dag.

Jag säger till Daniel att jag är så himla trött, att jag inte orkar något. Så som städa,laga mat osv. Då klagar han bara på att han jobbar och han är jätte trött och jag är bara hemma och inte göra något. Men det handlar inte om att jag är trött på det sättet. Utan jag är så himla uttråkad att jag har gett upp. Jag orkar inte! Visst jag städar här hemma om dagarna men vissa dagar vill jag bara skjuta mig själv.

Min dag ser typ ut såhär.
1. Vakna med Kevin och ge honom mat.
2. Leka och roa honom samtidigt som man dricker kaffe.
3. Han somnar då tar man itu med disken och plockar i köket.
4. Kevin vaknar då packar man på han och går ut med Ringo.
5. Kevin ska äta sen roar man han igen.
6. Han somnar då tar man och plockar i vardagsrummet och sitter lite vid datan.
7. Han vaknar igen passar på att leka med honom och mysa lite.
8. Han tar en powernap och jag passar på att dammsuga. (Ringo tappar mycket hår)
9. Daniel kommer hem, får lite avlastning och bäddar ner mig i soffan.
10. Går och lägger sig.

Sen börjar allt om och om igen.
Jag är så trött på att inte få komma ut och få träffa människor! På mitt jobb träffa jag minst 100st per dag. Jag blir kokko. Allt jag pratar med om dagarna är Kevin och Ringo och hur mycket svar får man av en bebis och en hund?

Missförstå mig nu inte. Jag älskar att vara med Kevin, men jag är enormt trött på att spendera alla mina dagar hemma.

Jag önska att jag kunde vinna 20tusen kr så jag hade kunnat ta mitt körkort så hade livet varit en miljon gånger lättare och roligare. Daniels gamla audi har han ju sagt att jag får köra runt med om jag nu tar mitt körkort som jag nog aldrig kommer kunna ta för att jag inte har råd! ÅHH!! Jag blir så arg. Varför ska det vara så dyrt?!
Sen sitter jag och tänker på att jag ska börja söka nytt arbete nu också och allt hade underlättat om jag hade haft körtkort men ikke.
Ska ju få tillbaka pengar från min semesterersättning och det kommer väl vara runt 12tusen kr men ikke kan jag röra dom heller för vi måste göra om i badrummet så vi kan vadera om huset och bli av med topplånet som är ju mycket viktigare.

Hur som helst är det så att jag har slutat skriva här så har jag väl fastnat i en spindelnät i taket eftersom det dröjer inte länge till från jag klättrar på väggarna här hemma.



Så nu har jag fått kräka av mig lite. Ganska skönt faktiskt.


Kan andas ut

Igår åkte vi in med Ringo till veterinären och fick han undersökt. Jag må få tacka gudarna att de inte hittade något allvarligt på vår älskade vovve. Han hade högt PH-värde i urinet och prostatan hade svullnat lite men inget allvarligt Så vi åkta därifrån med en räkning på 2300kr och mediciner för 600kr. Det blev antibiotika,smärtstillande och något för att förhindra att prostatan svullna mer.


Under besöket så satt jag med KEvin i famnen och tittade på när Ringo blev undersökt. Stackars Ringo fick ett finger upp i rumpan och medans han stod där med svansen upp i vädret så börjar Kevin gap-skratta. Då kunde ingen av oss hålla oss för skratt. Stackars Ringo!

Nu sitter/står Kevin i sin gåstol och leker. Medans jag sitter här och skriver så kan jag inte sluta att småsnegla över på honom och varje gång jag gör det så får jag ett jätte stort leende. Det är så himla härligt. När jag väl blev gravid med Kevin så visste jag att det skulle vara underbar känsla att ha han här, men jag kunde aldrig komma i närheten av att veta att just denna känslan kunde lysa upp hela min värld.

Att vara mamma är både tufft och underbart. Jag går ju fortfarande upp två gånger per natt och ger Kevin flaskan det har blivit som en vana. Jag glömmer inte i början hus tufft det verkligen var att anpassa sin livsstil för sitt barn. Men med tiden så kommer man in i det.
Vi har kommit in i ganska bra rutiner nu. Men han är ju ändå mitt lilla monster med en underbar vilja.



Han ska alltid få som han vill, men han har en mamma som är lika envis som en get. Men tyvärr märker man att det är han också.

En låt som spelas på Kevin na
lle hela tiden som har fastnat i mitt huvud

Glada färger é vad vi vill
Vi vill måla färger varje dag
Det finns rött, oranget, grönt och blått
Det finns gult, rosa, lila och grått
Överallt du går finns färgerna här
Vilken härlig färgglad värld


Lite att ta igen

Först måste jag bara skriva, Ringo har fått problem igen. Blir kanske till och med att vi måste åka till veterinären denna gången. Igår när vi var ute på vår kvälls promenad så kunde han inte kissa normalt utan det bara droppade urin från honom och han stod ovanligt länge och försökte få ut sitt kiss men det var ju inte lätt för honom för att det bara droppade. Så nu fruktar vi att han har fått urinsten som ligger ivägen och jag läste om det utvecklar sig till urinstopp så har man väldigt kort tid på sig att få ut stenar annars kan man förlora hunden. Eller så kan det vara prostatan som ligger och trycker. Så vi måste åka in och få honom på ett ultraljud. Min stackars lilla vovve! Fastän att jag bara har haft denna hunden under lite över ett år så är han min ögonsten och jag blir så jäkla nervös varje gång något händer han. Undrar då hur Daniel känner sig som har haft han i snart 6år.
Just nu ligger han och gnyr i sin korg.. "suck"..

Julen var jätte mysig. Kevin fick sin hoppgunga. Han förstår inte riktigt än vad han ska göra men han är bara glad för att han få stå upp.
Julafton spenderade vi hos mina farföräldrar och tyvärr så skrek Kevin igen. Det börjar bli ganska jobbigt att han inte tycker om att vara någon annanstans än hemma. Men vi får inte ge upp, han kommer så småningom att lära sig att det är lika tryggt borta som här hemma. Det jag satt och tänkte på är att jag hoppas min pappa fick någon bra bild på KEvin i sin tomtedräkt för själv glömde jag min kamera hemma.

Nyår ska vi vara hos Kevins gudföräldrar som vi även var förra året. Kommer säkert bli jätte mysigt.

I söndags var vi ute och handlade in julklapparna till Kevins gudföräldrars barn och vi kunde ju inte åka ifrån leksaksaffären utan att köpa något till Kevin. Så han fick en Lek & Lär hund som han bara älskar. Han lekte för fullt med den innan vi ens hade kommit till kassan så det var en väldigt bra köp.
Själv tycker jag att den är lite jobbig som spelar så mycket låtar och ramsor hela tiden och Kevin slår ju på den så man hinner aldrig höra klart på en.

Nä nu hinner jag inte skriva mer för nu vaknar mitt monster.


5 dagar nu

Nu har det gått 5dagar sen jag slutade ge Kevin laxeringsmedlet och han bajsar varje dag nu. Han får trycka lite extra men det går. Han är så duktig min lilla prins.

Imorse vaknade jag till av att Kevin låg vid min sida och jollrade för fullt. Tände sänglampan och möttes av ett jätte leende. Det är så underbart att vakna till med han vid min sida. På helgen vaknar jag upp med min älskade Daniel vid min sida och på vardagarna min älskade Kevin. Jag är så lyckligtlottad.

Igår var det -22 grader här i kära hörby. Fyfan säger jag bara, trodde nästan att öronen skulle ramla av mig när jag var ute med ringo.. Sen var det så himla kallt i hela huset så Daniel fick ta in ett extra element. Så nu är här varmt och gott igen.

Idag ska jag ut och handla in trisslotterna till julafton och sedan ska jag gå bort till hörby droghandel och köpa en ny nappflaska till Kevin. Köpte MAM dipnappar på lågpris igår, men de hade inte flaskorna så jag såg på internet att droghandeln hade. Hans avent flaskor är ju jättebra men dipnapparna är lite små för Kevin. Jag har för 4mån+ men han suger tag i hela så det är inte det bästa och har fått höra att MAM är jättebra flaskor sen hade ändå planerat att han skulle ha dom när han börja med välling så likabra att köpa in det nu då.

Nä nu ska jag börja göra vid mig sen blir det ut med ringo,lågpris,macken,droghandeln.

1år har passerat


5 december 2009 kl. 07.50 tog jag mitt första G-test som visade sig vara positivt.
Då var man i v.5


Här var man i v.9


Här var man i v.12


Första gången vi fick se vår lilla skatt
Då var man i v.15+5


Då var man i v.20
Äntligen hade jag gått halva tiden
Längtan var enorm


Då var man i v.29


Då var man i v.31


Då var man i v.32 och fick se sin lilla pojke för andra gången


Då var man i v.34


Då var man i v.37


Då var man i v.39


Nu skulle han komma men nej han stanna i 6dagar till i magen
Då var man i v.40


11 augusti 2010 03.08 gjorde det ont!
Men snart skulle jag få träffa min skatt.


Kl.07.35 kom min älskade Kevin Gabriel Rosenquist till världen
3440g och 51 cm lång


2veckor gammal


1månad gammal


2månader gammal


3månader gammal


4månader gammal


Jag är väldens stoltaste mamma!
Kevin du är den finaste och mest underbaraste skapelsen som har skådats på denna jord.
Jag älskar dig så otroligt mycket.
Just nu ligger du och sover och jag bara längtar tills du vaknar så jag kan få pussa på dig igen
.


Dyrt

Har hittat en lekmatta på babyland som jag så gärna vill köpa till Kevin, men den är så fruktansvärt dyr. Liksom 579kr det är nästan 600spänn. Men den är så himla perfekt, nallar som sticker upp på mattan och allt. Den hade han absolut älskat och jag hade nog fått honom till att ligga på magen liten mer för på den hade han haft något att leka med.

I vanliga fall får jag bara Kevin att ligga på magen i max 5min sen börjar han bli svin arg. Vad jag än gör så vägrar han. Antingen så börjar han skrika eller så vänder han sig och lägger sig på rygg istället. Visst det är ju jätte bra att han vänder sig osv. men om han inte ligger på magen så kommer han inte träna nacken och ryggen, och sen kommer han ju aldrig lära sig att krypa.

Han älskar att sitta och att stå upp. Han kan nästan sitta helt själv nu, han satt upp själv i några sekunder så det går framåt. Sen behöver man bara hålla han lite i händerna när han står upp, det är lite ostabilt men det går. Men jag är inte nöjd för jag vill att han ska ligga på magen!
Måste skrapa fram 600kr så jag kan köpa den mattan! La ju nyss 700kr på hans babysim så man är ju inte den rikaste.

På torsdag kommer mamma hit så ska vi äta en mysig julfrukost och mysa lite. Sen på julafton ska vi hem till min farmor och farfar och fira Kevins första jul. Har en sån jätte gullig tomte-dräkt som Kevin ska ha på sig. Själv ska man trycka sig ner i några av sina gamla klädesplagg.

Nu vakna Kevin så nu ska man roa han lite :)

Snart Jul !

Nu har jag fått Kevin att somna om. Daniel ligger fortfarande och sover, den grisen! Själv var man uppe kl 07.00 i morse. Härligt!

Nu har jag snart gått på GI i en vecka och jag lovar att det är super jobbigt. Är så van vid att små äta när KEvin vilar eller ligger och leker, men jag har fått pli på det nu. Kevin har ju blivit så stor så nu låter han mig äta när jag vill äta, men han ska gärna titta på. 100st situps om dagen och 50 knäböj än så länge, ska öka på det också men vill inte riskera träningsvärk i bena med tanke på att dom behövs när jag bär på min stora klump till bebis. 
Allt börja när jag var och vägde mig förra söndagen hemma hos pappa och åsa. 64.8kg! Det var sjukt. Jag fick en chock! Ska ner till 58kg nu och stanna där. Jag vill egentligen bara komma i mina jeans igen. Mina älskade jeans.
Men de går över låren men sen kommer man till rumpan och där trycker man sig i men sen är det en hel dm innan man kan knäppa. 
Frågan är då- Är det rumpan som har vuxit eller höfterna efter man har fött barn? 
Hoppas på rumpan för den kan man alltid träna bort. 

I förrgår kom Daniel en med en julklapp från Lundalampan. Gissa vad det var? Jo det ska jag tala om för er, en stor jäkla korg med en massa choklad! Och jag hade inte alls precis fått min mens då också, men istället gick man ut i köket och skar sig några bitar gurka och börja smaska på dom istället.


Nä nu ska jag gå ut med ringo. 

Dumma mig

Har inte skrivit här på jätte länge kom jag på. Har haft fullt upp här hemma.

Kevin är enormt förkyld.. igen! Inget bra immunförsvar han har den lille. Stackare. I söndags var vi hemma hos pappa och Åsa för att fira pappa lite. Kevin var på ett jäkla humör. Börjar misstänka att han inte tycker när det är mycket folk. För när alla börja röra sig hemåt och det bara var vi kvar så blev han på bättre humör. Inte på det bästa men ganska bra.

Imorgon släpper de platserna här i hörby för vårterminens babysim och där ska vi få platser har jag bestämt. Det är lite synd att man inte känner någon som också ska dit med sin baby. Kevin är ju yngst i mammagruppen så dom kanske kommer med babysim för 6mån-> medans Kevin hamnar för 0mån-6mån. Lite tråkigt att gå själv men vi kanske hittar några nya människor.

Sitter här med blanketten för Kevins förskola och vet inte vad jag ska skriva -

Omsorgsbehov tim/vecka - Vad ska man skriva där? Liksom hur många timmar får de vara där? Både jag och Daniel har ju heltids arbeten. Så som det ser ut nu så kommer jag lämna Kevin på förmiddagen runt 9.00 och Daniel får hämta upp honom efter jobb runt 17.00. Får man lämna dom så länge? Visst vissa dagar kommer jag ju sluta tidigare men Daniel har ju fasta timmar varje dag medans jag har rullande.
Någon som vet? HJÄLP!

Nu har det äntligen slutat snöa. Så jag väntar bara på att Kevin ska vakna sen ska vi gå ut en runda med Ringo. Tycker egentligen inte om att gå ut när Kevin är så sjuk som han är, men lite frisk luft skadar ju igen. Han blir istället inpackad i overall så han ser ut som lilla maggie i simpsons.


Tankar som snurrar

Nu sover lilleman och Daniel har inte kommit hem än. Så då sitter man här helt själv i soffan med lite musik av Peter Gabriel. Jag kan inte hjälpa att börja tänka på lite olika saker. Som tex. förhållanden..

Jag och Daniel har varit tillsammans nu 1år och 4 månader och vi har en son på snart 4 månader. Han kom tre dagar innan min och Daniels 1års dag, så vi fick barn ganska tidigt. Det som jag inte kan sluta tänka på är hur vårt förhållande var i början, innan vi fick veta att vi skulle ha barn. Allt var så mysigt och ibland kunde han till och med vara lite romantisk. Som en kväll hade han tänt upp ljus i sovrummet och satt på lugn musik och en sådan här brasa på tvn. Sen låg vi bara och myste hela kvällen. Eller tex allt det här spontana vi kunde göra. Han hade så mycket kärlek att ge kändes det som. Men med tiden som min mage växte så började de kännas som vi växte också fast ifrån varandra. Nu menar jag inte så att vi inte älskar varandra osv, men det här kärleksfulla/spontana i förhållandet blev liksom mer som en bra vänskap fast med lite pussar då och då. Efter Kevin kom så har vi knappt haft tid för varandra och sen har vi ju haft hans föräldrar boende hos oss så det har ju inte bara varit vi på super länge. Men sen nu när det är bara vi tre vår lilla familj så känner jag sån lycka men samtidigt saknar jag något och det är de som vi hade innan. Daniel säger att det är alltid så när man är nyförälskade och sen försvinner det. Men inte för mig! För varje gång Daniel kommer hem från jobb så är det som att jag blir förälskad på nytt igen. När han inte är hemma så finns det inget annat jag längtar mer efter än honom. På helgerna så kan jag inget annat än att bara längta efter att han ska vakna så jag kan pussa på honom. Jag är verkligen kär. Ibland känner jag mig som 12år gammal och såhär barnsligtkär men jag kan inte hjälpa det. Han är pappan till mitt barn, han är min sambo och han är verkligen en person jag kan se en lång framtid med. Även ett barn till med. Jag får hoppas att han känner det samma fastän att han inte är som han var i början.


Ni två gör min värld hel !


Känslosam

Satt och kollade på lilla sjöungfrun och vet vad som händer? Jo, Jonnas ögon blev tårfyllda i sluten av filmen. Amen hallå ja vad händer med mig och mina hormoner?

Satt och tänkte under filmen att de är ju alltid lyckliga slut i sådana filmer, why? Varför lära barnen att allt slutar alltid lyckligt när i verkliga livet så gör det inte de.

Nähe nu kan jag inte skriva mer hör att Kevin håller på att vakna.

Ajajaj ONT!

Vaknade upp imorse med en sådan hemsk smärta nere vid vänstra äggstocken. Vet inte om det är sprialen som har börjat spöka i kroppen på mig. Har så jäkla ont! Kan knappt sitta,resa mig, böja mig eller rättare sagt röra mig. Min mens är beräknad till imorgon så det kanske är en så kallad mensvärk som är 50gånger så värre än vad den brukar vara. Brukar aldrig ha någon mensvärk. För denna smärtan jag upplever nu det var på ungefär samma smärta som jag hade när jag åkte in till KK och var öppen 4cm. Aj Aj Aj!


Daniel skulle egentligen vara ledig idag men brist på personal så fick han åka och jobba istället. Vi som skulle fixa och dona här hemma. Sen skulle vi upp på vinden och leta efter något han kunde ha på sig på dopet. Kan ni tänka er att Daniel äger inte en svart kostym? Alla män äger en svart kostym, men ikke Daniel. Inte ens en slips! Förjävligt!
Har har en kostym som han absolut inte få ha på dopet. Fattar inte ens vad han tänkte på när han köpte den. För den är BRUN och RANDIG och som han förklarar den "Det är en sådan maffia-kostym som dom har i gamla maffia filmer". Liksom HALLÅ vadå Maffia? Vi snackar dop här inte något topphemligt möte med Al Pacino. Sen har han en marinblå kavaj som är en av de fulaste kavajer jag någonsin har sett. Jag undrar var han har fått sin klädsmak ifrån. Ikke bra alltså!


Snön bara faller ner här i hörby. Så jag kan inte komma någonstans idag heller. Ringo får springa i trädgården tills Daniel kommer hem. Jag hoppas att han bajsar där ute.

Men men nu börjar Våra bästa år.


Later!


Sugen på ny hårfärg!

Vill inte vara blond längre. Det är en sådan tråkig färg. Vill kanske festa till den med någon röd/brun nyans med en extra lutning mot det röda heller. Vad tycker ni ?


BLOND


KOPPAR


CHOKLAD