Kärlek

Idag känner jag bara en sådan kärlek!
Älskar mina pojkar så himla mycket, är så lyckligt lottad!
Tänk om jag aldrig hade träffat min kära Daniel, vilket helvete jag hade varit kvar i. Han fick mig så stark, han tog bort all min rädsla och fick mig att känna mig trygg igen. Han rädda mig verkligen ur det hemska helvetet jag levde i. Jag är så enormt tacksam och än idag känner jag att jag inte kan visa min tacksamhet tillräckligt mycket. Tror inte att han förstår riktigt hur mycket det betydde för mig. Vi pratar aldrig det som var utan tar alltid dagarna som de kommer och ser framåt. Men jag kan inte glömma det som var, hur jag levde och det var han som fick mig därifrån. Han är verkligen my knight in shining armour. Sen får man ju glömma att han gav mig det vackraste en människa någonsin kan ge en, min underbara Kevin. Han gav mig min egna lilla familj. Min älskade Daniel, han har verkligen gjort min värld till en underbar plats!




Men men.. Nog med kärlek nu!
Idag var jag och Kevin på babysim och där gjorde vi lite förberedelse för dykning. Så vi fick hälla vatten i ansiktet på dom små liven. Kevin vände upp huvudet hela tiden och fick en massa vatten i näsan så nu nyser han hela tiden. Min lilla fis!



Sen var mamma här och färga håret på mig. Akk akk så blev min hårbotten gul! Så ska köpa silverschampoo och hoppas på att det blir lite bättre. Men resten av håret blev jättebra. Så jag är ändå nöjd.  

Kevin ligger och sover nu, sen när han vaknar ska vi ta en runda med Ringo sen ska vi bort till lågpris och handla lite.


Shoppat

Igår åkte man in till stan med kevin och mamma. Trodde faktiskt att det inte skulle gå så bra eftersom Kevin har haft så ont i munnen, men det gick jättebra. När vi väl kom in till Lund så gick vi först till Lagerhaus, och under tiden vi var där inne så la min lilla älskling en liten kompis i blöjan. Så jag fick ringa Daniel och fråga var dom kan ha toaletter med skötbord så gissa han på burger king. Ja såklart tänkte jag så vi gick bort dit och tänkte att vi passa på att käka lite lunch. När jag kommer in på toaletten visade det sig att där var inget skötbord, så fick byta han på golvet (med min egna lilla skötbädd). Varför har inte burgerking skötbord? Blev ganska besviken, men men de hade iallafall barnstolar så det var ett plus.



Efter vi hade käkat tog vi oss ner till håkansson och jag fynda ett par skit snygga skor. De hade kostat 799:- och fick dom för 239:-. När vi väl var där inne så kan jag säga så mycket som att alla mamma lediga mammor i lund hade hittat dit. Där var fullt med barnvagnar och fullt med bebisar. Tycker synd om förlossningen i Lund dom måste haft fullt upp 2010.

Sen blev det en runda till Vero moda, Kapphal, HM, Gina Tricot och avslutade med ICA. Dagen blev lyckad. Köpte mig:
Två toppar
Ett par jeans
En jacka
En sjal
En tunika
Ett par skor
Underkläder
Hårfärg
Så jag kan säga att jag är nöjd.

Imorgon ska jag på Babysim med Kevin. men är lite si så där med det faktiskt. Fick besök av min rödavän igår och jag måste springa till toan en gång i halvtimmen annars hälsar hon på mina byxor. Så hur i helsike kommer det bli i simhallen imorgon? Denna spiralen spelar verkligen ett spratt med min kropp. Vi får hoppas på att det minskas till imorgon.

Efter vi har varit på Babysim så ska mamma komma förbi och färga håret på mig. Längtar tills jag blir av med denna fula utväxten! På tal om hår. Min hårförlängning är på G nu. Är så himla glad! Hoppas på att det blir bra. Har jag alltid velat prova på hårförlängning men har aldrig känt att jag har haft råd med att gå och köpa det. Andra saker har ju fått gå före och speciellt nu när man har barn så är det ju dom som går först i alla lägen.

Nä nu ska jag ta itu med dammsugaren.

Konstig unge

Vaknade till vid 05.20 utav att min lilla älskling låg och lekte i sin säng (har babymonitorn brevid mig så jag hör allt från hans rum). Iallafall jag går upp och tittar till honom och ser att han leker förfullt, så säger Daniel till mig att jag ska låta han leka. Daniel var ju redan uppe för han skulle till jobb. Så jag går ut och fixar en flaska till min lilla prins. När jag kommer tillbaka in i hans rum så ser jag bara ett par ben som ligger uppe vid huvudänden av spjälsängen, då har skitungen vänt sig och lagt huvudet där han ska ha fötterna och hamnat med huvudet UNDER TÄCKET! Jag drar bort täcket och kevin hoppar till och sen möts jag av ett jätte leende. Lägger han rätt sen gick honom flaskan sen somnar han om igen.

Sen efter det kände jag att det inte var lönt att gå och lägga sig igen så jag tog mig en kopp kaffe och pratade lite med Daniel innan han körde iväg. Sen började jag göra vid och packa skötväskan för idag ska vi ta en tur ner till stan med mamma/mormor.


Igår var kevin jätte gnällig, han har så ont i sin lilla mun. Jag hade bara en tuggleksak som man kyler ner så han blev ju jätte arg på mig varje gång jag tog den ifrån honom för att kyla ner den igen. Daniel kom hem på kvällen och då hade han köpt med sig tre till. Så nu har Kevin en massa, så slipper jag en sur bebis. Sen hade Daniel köpt en jätte söt röd vinter jacka till honom. Först tyckte jag att den såg lite flickig ut men när han väl fick den på sig så såg han så enormt söt ut. Vem säger att pojkar inte kan bära rött liksom? Sen hade Daniel även köpt ett super sött set till honom. Ett Lasse Åberg set för 400 spänn! Alltså snacka om att märken är svin dyra! Liksom hur kan ett par byxor och tröja kosta 400kr?! liksom allt tyg de använder för att göra de räcker ju till att göra ett par boxer till män och de kan man få för 99kr. Det är sjukt att man måste betala för märken. Men men thats life..

Idag ska jag iallafall göra det jag hatar mest i hela världen, åka buss med barnvagn! Folk bryr ju inte sig om att man inte kommer upp med vagnen själv. Nä de bara skiter i en och bara går förbi. Hatar det! Sen när man väl kommer upp med vagnen så hinner man inte ens spänna fast den från busschaufförerna kör iväg i fullart. Usch jag verkligen hatar det. Hade det varit en vanlig statsbuss hade jag ju klarat att komma på själv, men nu är det dessa jäkla express bussarna som har världens högsta och brantaste trappa som är omöjlig att komma upp på.



Nä nu har min monster bebis vaknat så ska gosa med honom lite.


Ont i munnen

Igår var Kevin ganska gnällig under dagen. Kunde kanpt få i honom någon mat allt han ville ha var sin frysta tuggleksak. Tycker så synd om honom det kliar ju så himla mycket i hans mun. Man kan ju heller inte göra något åt det. Man får ju bara hoppas på att den kommer ut snart.

Mitt lilla monster stod i sin gåstol igår medans jag plocka i vardagsrummet helt plötsligt stod han borta vid min palm och drog i bladen. Det gilla han, men han gilla ju inte när jag tog han därifrån då fick jag en väldigt arg pojke.

Imorgon ska jag och mamma ner till stan och vandra lite. Mannen min berättade också att håkansson har utförsäljning på hela sortimentet för de ska byta ägare. Så ska dit imorgon och hoppas på att man kan fynda lite. Sen ska man hem igen och så ska mamma färga håret på mig. Har fått en hemsk utväxt!

Hinner faktiskt inte skriva så mycket just nu eftersom jag har gett mig fan på att jag ska ta itu med all tvätt idag och dammsuga hela huset.


Kevin

Ni har väl inte glömt att rösta på mitt lilla underverk?




http://www.viforaldrar.se/omslagstavling/alla-tavlingsbidrag/index.xml?view-id=39277


Morgonen den 11 augusti 2010 kl.07:35 kom min lilla Kevin till världen.
Han vägde 3440g och var 51cm lång.
Nu är han 5½månad gammal och jag kan inte förstå att tiden har gått så fort.
Ibland tänker jag tillbaka till tiden då han låg i min mage, den där längtan och spänningen man gick och bar på.
Undran över hur vår son skulle se ut. Vem näsa? Vems öron?
När han väl las på min mage den morgonen så fick jag uppleva det vackraste som jag någonsin hade sett.
Min son, mitt barn, en del av mig.
Det många säger att man vet inte vad älska är från man får barn och det är verkligen sant. Den kärleken man har till sitt barn är obeskrivligt och jag känner mig som den lyckligaste människan på jorden som har fått en sådan här fin pojke.
Mitt älskade lilla monster <3


Helgen

I fredags fick mat/natt gäster. Daniel behövde hjälp med att fixa en data så Marie och Robban kom på besök. Så lagade lite mat sen satt Daniel och Robban och fixa med datan. Det sluta med att jag somna i soffan och Marie gick in och la sig medans männen satt kvar. På lördags morgon gick jag upp med Kevin, uppe med tuppen som vanligt. Efter kom Daniel som intog sin plats på toan. Efter ett tag vakna Robban och Marie också. Det blev lite frukost för oss alla fem. Sen tro det eller ej med så satte Daniel och Robban igång med datan igen.



Sen när klockan blev runt 12.00 åkte dom hem. Sen började vi göra vid oss för vi var hembjudna till min pappa och Åsa. Fast först skulle vi in om Åsas jobb och kolla ut ett par glasögon till Daniel, men det slutade med att vi beställde två. Daniel har ju fått trötta ögon och måste ha glasögon när kör när det är mörkt ute och när och kollar på TV. Efter vi hade varit och kollat på glasögon gick vi bort till HM för jag hade fått en 20%rabatt på baby kläder.

Tycker faktiskt det är smått illa att de har så mycket olika saker till flickor med sen går man över till pojkavdelningen så visst är det mycke där med men allt är ju desamma fast i olika färger ungefär.
Iallafall det sluta med att han fick kläder för runt 1000kr. Min lilla bortskämda bebis.



Sen tog vi en snabbis in på Willys eller rättare sagt jag för Kevin sov i bilen så Daniel stanna kvar. Såg ju på TV att de hade familjevecka så ta tre blöjor betala för två. Springer och tar tre paket av Up&Go 4 sen springer till kassan. Hade ganska brottom.. Sen när jag kommer till kassan så säger kassörskan att jag måste handla för 200kr för att rabatten ska dras av. Jaha tänkte jag varför sa dom inget om det på TVn då. Så står där en kvinna och packar ner sina varor och kommer fram till kassörskan och säger: "Nej, det är inte alls sant! När jag var på willys i vellinge så handla jag bara blöjorna och jag behövde inte alls köpa andra varor för 200kr".
Man såg på kassörskan att hon blev smått irriterad och säger "Jaha.. Ja men då får jag väl göra ett undantag här fast jag egentligen inte får."..
Ha där fick du tänkte jag! Extremt glad springer jag ut med blöjorna till bilen sen fortsatte vi vår färd till Svedala där vi blev bjuda på mycket god mat och trevligt sällskap.

Kevin somna inte från 23.15 den kvällen och sov hela natten genom till 07.00 utan att vakna alls. Härligt! Men så blev det ju inte söndags natt men men man fick ju ta vara på den lördags natten.



Kevin kliar sig enormt mycket i munnen nu. Han drar nappen längst munnen och alla leksakerna. Tog mig tiden och titta i munnen på honom och nu ser man något ljus som försöker ta sig ut. Så nu är det nog inte lång tid kvar tills den dumma tanden kommer ut.

Hinner inte skriva mycket mer för Kevin har fått riktig klem på detta med Gåstolen nu och springer in i allt här hemma. Så måste rusa.


Babysim

Vilken skön morgon. Jag gick upp 06.30 medans Kevin fortfarande låg och sov. Detta var min första morgon som jag var själv uppe utan Kevin sen han föddes. Iallafall, satte mig och tog en kopp kaffe och nöjt lite i det tysta. Sen började jag och packa badväskan och skötväskan med allt vad vi skulle ha med oss. Sen gick jag och gjorde vid mig och sen blev det ytterligare en kopp kaffe. Kevin vaknade runt halv 8 tiden och vi hade lite morgon mys. Sen fick han mat och blev ombytt sen tog jag/vi en powerwalk bort till simhallen. Det är drygt 2km dit så man var ganska slut när man var framme.



Idag var det första gången vi var på babysim. Träffade på en tjej från mamma gruppen där som också skulle bada. Roligt att ha någon man känner där. Kevin var super glad när vi var framme. När vi var i omklädningsrummet så hade jag tagit på honom sin badbyxa och själv hade jag bytt om så skulle jag ta upp honom, vad tror ni han hade gjort då? Jo kissat! Och dessa badbyxorna håller ju bara bajset inne inte kisset. 
Men men han var jätte glad. När vi kom ut i simhallen möttes vi av en massa mammor med sina små (väldigt små) barn och så klart två pappor. 

Nere i vattnet fick bebisarna testa att simma på magen och på ryggen. Alla andra bebisar sprattla med bena när de låg på magen utom min lilla pojk han bara tugga för fullt på min hand. När alla bebisar låg och sprattla på rygg vad gör min lilla Kevin då? Jo han ligger och tuggar på sina tår. Härlig simtur han fick.. hum.. Men iallafall så tyckte han det var roligt. Han hade ett stort leende på sina läppar hela tiden. 
Den halvtimmen gick så fort, vi avslutade med en liten sång som jag aldrig har hört i hela mitt liv innan. Men det gick ganska bra ändå.

I omklädningsrummet påväg ut därifrån skrek nästan alla bebisar utom Kevin han låg där på sin handduk och tugga på sin leksak. Han var nästan som tjuren ferdinan som bara ville sitta under sin korkek och lukta på blommorna medans alla andra tjurar slogs. Fast Kevin brydde sig bara om att få tugga.



Han somna gott i vagnen på vägen hem, men vakna så klart när vi kom innanför dörren. Efter det har han varit hur pigg som helst och bara lekt och tuggat. Fick till slut sätta han i sin gunga och nu har han äntligen somnat. 
Själv ska man ta och plocka ur disken ur diskmaskinen sen ska man ta sig en liten dans med dammsugaren. 


Måste ju också skriva om..

Jag älskar ju att läsa runt på bloggar och genom en blogg hittade jag till en hemsida med lite tävlingar. Såg att där var en tävling om hårförlängning och kände bara att jag måste försöka och det visa sig att jag vann! Kan ni tänka er, jag vann!

Hon har en massa roliga tävlingar. Så gå in och kolla;
delinda


Under det senaste året har jag ju inte unnat mig något alls. Alla saker och alla kläder jag har köpt har varit till min underbara son. Så det är ganska kul att få något som bara är till sig själv :)


Hinner inte skriva mer för tillfälligt. Måste packa väskan nu med våra badsaker för vi ska vara på babysim kl.09.00. Uppdaterar senare idag om hur det var.


Vilken dag!

Gårdagen är över, natten är över.. Fy fan vad skönt!
Efter Kevin vaknade igår på morgonen så hoppades jag på att han skulle vara på ett bättre humör, men ikke. Han var fortfarande jätte grinig. Han vägra äta eller något. Till slut kände jag att jag borde ta tempen på honom för han brukar vara ganska gnällig när han har feber. Så fort jag stoppa tempen i rumpan på honom så börja han trycka. Ja fy vad han tryckte. Min lilla älskling var jätte hård i magen. Alltså lika tjock som min tumme tryckte min lilla fis ut. Efter sitt lilla bajsade blev han på ett super bra humör. Han skrattade och busade.



Timmarna gick och jag försökte få honom till att äta något eftersom han inte hade ätit något sen 03.00 natten innan. Men allt jag fick i honom under förmiddagen var 20ml ersättning. Sen sov han en stund och vaknar skrikandes, verkligen hysterisk så jag springer in till honom och då låg han ner kletad i sitt eget kräk och bara skrek. Tog upp honom och tröstade han sen torkade av honom. Sen satte jag mig ner i soffan med han på magen sen tog det inte lång tid från han börja kräka igen och börja gråta. Tyckte så synd om honom. Men jag tänkte att jag skulle ändå avvakta innan jag ringer sjukvårdsupplysningen.

Timmarna bara sprang och han sluta kräka, men jag fick verkligen inte i honom någon mat alls. När klockan blev runt 19.30 fick jag i honom 220ml Godnatt välling. ÄNTLIGEN! tänkte jag. Sen somna han gott i sin säng, men lite då och då började han skrika, bla för att han tappa nappen. När kl var 23.00 gick jag och la mig, hann väl sova i en timme då han börja skrika så jag gick upp gjorde en flaska men det ville han inte ha utan han somna om igen så jag gick in och la mig igen. Jag kan säga så mycket som att jag hann knappt lägga mig ner från han börja skrika igen och så pågick det tre gånger sen gav jag upp och hämtade in honom till vår säng. Där vred han sig och vände sig. Så det blev ingen bra natt sömn för mig.



Vi gick upp 8.30 imorse och då fick jag i honom en hel skål med gröt och 90ml ersättning. Skönt! Sen plus fick jag en bajsblöja med lagom hårt bajs. Förhoppningsvis så mår han bättre idag. Ska avvakta nu under dagen och se. Man blir ju lite smått orolig när det är såhär.

Imorgon är det vår första dag på Babysim, så kul det ska bli! Men får se hur Kevin mår idag annars får vi väl stanna hemma.
Igår tog Daniel ner gymmet. Vi har lite till där uppe som också ska ner, men detta är en början. Ska fan träna bort dessa jäkla låren jag drog på mig under graviditeten. Magen har ju lite extra men inget som syns så speciellt mycket. Kan ju fortfarande ha mina gamla toppar, men ikke byxor. Från en stl.26 till en stl.29 känns inte riktigt bra. Vill ju komma i mina favorit jeans igen! Har ju egentligen sagt att jag inte ska visas i en bikini från låren är borta, men förhoppningsvis är det mammor på babysimmet som ser värre ut.. mohaha :)


Andra natten ännu bättre

Då har Kevin sovit andra natten i sitt rum. Han somnade redan 18.30 men så klart vaknade han till runt 20tiden då han fick mysa lite med sin pappa som inte hade hunnit hem innan han somna första gången. Det blev mys och flaska sen somna lilleman om vid 21.30 och vaknade inte från 03.00 fick flaskan och sedan sov till 07.00 då han var bestämd på att gå upp. Javisst tänkte ju jag eftersom jag hade fått sån bra nattsömn. Allt var bra i 5min sen sprack det. Kevin hade nog vaknat på fel sida för inget passa honom denna morgon. Jag prova ge han välling,ersättning och gröt med ingen av dom tre passa. Jag prova att leka med honom men nej det skulle han inte heller. Till slut kände jag bara att "nä jag orkar inte detta". Så jag tog hans napp och hans snutte och la honom i sin säng och satte mig brevid. Han var så arg och bara skrek. Jag satte på han favorit lullaby så tog det inte mer än 3-5min sen somna han. Men varje gång han somnar arg så i mellan åt hör man att han skriker till i sömnen, ganska sött faktiskt.
Nu hoppas jag bara att han vaknar på rätt sida och förhoppningsvis har jag hunnit att dricka lite kaffe så jag är på hugget.

Igår satt min lilla kille helt själv och lekte med en leksak hur länge som hellst. Blir så himla stolt över min gosse när han lyckas nå ett steg uppåt på sin utvecklingstavla. Han kan ju mycket nu tycker jag. Så upp om han håller sig till bordet, sitta själv, gå i gåstolen och om man håller honom i armarna stående så tar han seg framåt.
Men jag får han inte till att ligga på magen. Så min fasa är att han inte kommer kunna krypa. Daniel säger att det gör väl inget han går kanske istället, men jag vill att han ska krypa. Jag tycker det är super gulligt att se små barn krypa.
 


Just nu känner jag mig så himla fattig. Har inte en krona på kontot och jag vill bara gå ner till affären och köpa mig något gott så jag kan laga någon god mat. Ge mig in på något roligt recept eller något. Men men det får väl bli något vi har hemma, som tex köttfärssås?.. Det var ganska länge sen.

Igår när jag kom hem så kräkte Kevin en massa. Kevin har ju aldrig varit ett kräkbarn. Under hans 5 månader har han kanske kräkt en till tre gånger, men igår kräkte han minst 5 gånger den bara forsa ur honom. Jag vet inte vad det kan bero på. Innan fick han ju diiaré utav Mild havregröt men efter att ha gett honom Godnatt välling som är gjord på det samma utan några problem så börja jag ge honom gröten igen och nu börjar han kräkas. Kan det vara majsvällingen? Men den ska ju bara för känsliga magar liksom. Eller så var det att han hade ätit lite mycket under natten. Jag har faktiskt ingen aning.

Igår tog vi bort Kevin kudde. Han har ju börjat rulla och ha sig i sängen och fasan finns ju där att han ska lägga huvudet ner i kudden och kvävas. Nu när han sover i sitt eget rum har man ju inte lika mycket kolla som innan så man är ju dubbelt försiktig med alla saker. Men han brydde inte sig. Så länge han har sin napp och sin snutte som han kan lägga för ögonen så är han nöjd.



Nä nu ska jag passa på att hoppa in i duschen medans han sover sen ska vi nog ta en promenad känner mig lite smått instängd idag.

Just det får inte glömma. Dom Nalle puh köpte jag på Jysk i december. Dom har ganska mycket nalle puh saker.
Tycker att det är så svårt att hitta nalle puh saker eftersom dom flesta affärer släjer spöket laban, men prova Jysk som sagt dom har ganska mycket.


Kevin sov själv inatt

Igår var det stor städning av huset. Jag skrubba toaletterna, plocka och dammsuga och moppa i alla rummen. Diska alla nappflakor osv. Det jag tänkte på när jag stod och diska, Vilken jäkel man har blivit på att diska nappflaskor! Det tog inte många sekunder från den ena till den andra. Ska vi se, Kevin är 5mån och 1v och jag ammade honom i tre veckor så i 4½mån har man stått och diskat nappflaskor så det är inte konstigt att man är bra på det. Borde kanske lägga in det i mitt CV.

På tal om CV.. Måste ta och skriva mitt snart. Från och med 15 augusti går min mamma ledighet mot sitt slut och jag tänker ikke gå tillbaka till min gamla arbete i gatuköket. Timmarna fungerar ju inte alls ihop med att man har barn. Kan inte åka hemifrån runt 10.00 och inte komma hem från 22.00 på vardagarna och sedan plus det jobba en massa helger för att få in inkomst på runt 10.000kr ut i månaden. Nej ikke.
Någon som vet att de kommer få en ledig plats på sitt arbete efter sommaren, säg då till :)

Igår flytta jag in Kevins säng in i hans sovrum. Så himla mysigt det blev och lilleman klaga ju inte. Han somnade runt 20.00 vakna igen runt 23.00 och åt lite, sen vakna han igen runt 00.30 och åt lite till sen runt 03.00 hade han tappat nappen. Sen kl 05.30 vakna han för äta igen sen sov han till 08.00. Ja alltså ni kanske tycker att det låter som en jobbig natt men jag tyckte den var helt okej faktiskt. Där var inget gnäll alls som det brukar vara. Vi får se om det blir bättre med tiden.


Jag tänkte nu när jag ändå är igång så ska jag ta och rekommendera denna leksak som man hänger i kanten av spjälsängen. Kevin fick den i julklapp av sina gudföräldrar och han ÄLSKAR den. Innan så när han vaknade efter ha sovit sina små lurar på dagen så brukarhan alltid vakna och skrika. Nu vaknar han och börjar leka med den. Helt underbar leksak tycker jag iallafall.

Igår stod Kevin i sin gåstol medans jag stod och bädda sängen. *Ett tu tre* hörde jag en smäll. Den lilla sekunden där innan man vänder sig om går alla tänkar i huvudet på en. Men när jag vände mig om då stod Kevin där med ett jätte leende, han hade bara gått raka vägen in i dörren med stolen, men det hördes som mycket värre.

Det jag satt och tänkte på är hans babysim på fredag. Någon med lite erfarenhet utav det?
Eftersom jag har badbyxor till Kevin och jag har badblöjor, vad ska man använda?
Bara badbyxan? Eller bara badblöjan? Eller både och?
Jag tror inte att han kommer bajsa i vattnet för det gör han ju aldrig när han och jag badar i badkaret. Kissar gör han ju, men vilken unge gör ju inte det.



Nä nu ska jag hoppa in i duschen. Ska vara på mamma gruppen kl.13 så det gäller att vara ute i god tid när man har småbarn har jag märkt.   

http://www.viforaldrar.se/omslagstavling/alla-tavlingsbidrag/index.xml?view-id=39277


Måndag morgon

Uppdatera lite.
Lördagen blev faktiskt bara en ren slappe dag. Skulle egentligen ta tag i städning och tvätt men så hade vi slut på tvättmedel, hade bara kvar lillemans tvättmedel och det ville jag inte ta slut på så tvätten fick vänta till söndagen. Hoppade på Daniel runt 10-11 på lördag förmiddag för då tyckte jag att han skulle ge Kevin mellanmål.  Lite yrvaken gick han upp och gav honom det. Det såg ganska roligt ut kan jag tala om. Efter det låg vi typ bara i soffan och lata oss och gosa med vår lilla gosse.



Söndagen fick jag sova lite extra. Kevin hade sovit så himla dåligt natten till söndagen också. Tycker så synd om min lilla pojk när han gnäller så och man vet inte riktigt vad man ska göra. Men iallafall vaknade runt 09.00 tror jag att det var av att Kevin skrek. Ni vet en mammas öron är som en elefant när ens barn skriker. Gick upp och då stod Daniel och fixade frukost till honom och en liten otålig kille satt i sin matstol och var arg för att sin pappa inte kunde vara snabbare. Men det var härligt att se när Daniel satt där och matade honom.

Runt 12 snåret tog vi på oss och satte Kevin i vagnen och koppla Ringo och tog en liten familje promenad ner till badhuset för att se hur lång tid det skulle ta att gå. Jag kan säga så mycket som att jag är trött på all denna is/snö som ligger på trottoarerna! Man kommer ju knappt fram med sin vagn sen är det så jäkla halt så man nästan ramlar. Det är helt enkelt livsfarligt! När vi gick hemåt tog vi en annan runda och hittade en kinaresturang. Jag bara älskar kinamat och blev direkt super glad så Daniel lovade mig att vi skulle handa hem ikväll.

Kevin var gnällig hela dagen. Gaser i magen och kliandet i munnen. Det kan inte vara lätt att vara en 5månaders bebis. Han fick lite massage av sin pappa och det hjälpte ju ganska bra för han lämnade av en väldigt illaluktande bajsblöja till mig. Kliandet i munnen kunde man ju inte göra speciellt mycket åt, men gav honom en sådan här frusen tuggleksak. Den var ganska populär förutom att han dregla ner sig så fruktansvärt.



Från det ena till det andra. Imorgon är det mamma gruppen igen och då ska vi prata som sömn. Halleluja säger jag bara för det problemet har ju vi. Sen måste jag fråga om kevins distriktssköterska är där för vi glömde att ta D-droppar nu när vi var där sist.Dessa D-droppar vad är dom bra för egentligen? En gammal bekant slutade ge sin dotter dom när hon bara var några månader. Kevin får ju sina men det har väl hänt att någon morgon har jag glömt att ge honom.

 

Jag måste även ta och tacka för alla kommentarer faktiskt.
Till dig "tjockismamman", Just dom tiderna försöker jag få in tycker att dom är precis lagom eller ja perfekta, men min lilla trollunge tycker något annat.

Till dig "Anzy", Jag blev 21år nu för några dagar sen.

Till dig "M", Jag har inget emot att tvätta min mans arbetskläder eftersom jag tvättar alltid på helgen när han är hemma för då får jag lite tid över när han har Kevin. Sen brukar vi göra så att han får sova ut en morgon eftersom han har ett väldigt tungt arbete under veckodagarna och är borta från 06- till allt mellan 18-19. Så jag tycker att han förtjänar en morgon där han får sova ut.

Glöm inte -
http://www.viforaldrar.se/omslagstavling/alla-tavlingsbidrag/index.xml?view-id=39277


God morgon

Ja en god morgon har det väl varit för vissa. För mig själv så har det varit en tung morgon. Kevin har sovit väldigt dåligt i natt och då menas det ju med att jag har sovit ännu värre. Han har varit gnällig osv. Så det sluta med att jag la han i sängen med mig istället för det brukar annars hjälpa, men inte denna gången. Han rullade sig, sparkade, gnällde och visste helt enkelt inte vad han ville. Men medans han låg och vred och hade sig så låg jag vaken och tittade på honom så han inte skulle hamna under täcket med huvudet eller rulla och lägga sig på magen osv.

Idag ska vi ställa in hans säng i hans sovrum och jag vet inte hur det kommer att bli med tanke på hur denna natten har varit. Har ju misstänkt tänder hur länge som helst men dom verkar aldrig ploppa upp. Nu har han börjat gnida alla leksaker och nappar där tänderna ska komma så jag hoppas att dom kommer snart så han slipper ha det kliandet.

Sen har jag ju börjat med de här som Lisbet sa med fasta måltider vid korrekta timslag osv. Tycker inte att det går speciellt bra eftersom Kevin verkar inte nöjd och han äter inte speciellt mycket heller. Det här med att ge han flaskan kl.5 som han brukar vilja ha funkar ju, men sen att när vi går upp att ge han en fast frukost funkar inte alls. Han vill inte äta då och jag kan ju inte göra något. Försöker få i honom gröt och han äter ju en halv skål men sen säger det stop. Vet ju inte om han får i sig tillräckligt längre. Sen hans mellanmål funkar ju men då vill han ju inte äta då runt 12-13 middag som då lisbet tyckte. Äh.. Jag vet inte men det är väldigt frustreande.



När han får ersättning vet man ju hur mycket han får i sig, men med mat så vet man ju inte ifall det är tillräckligt de han får i sig. Vill ju inte att min lilla kille ska bli undernärd.

Igår var syrran här och lämnade min data som Daniel ska se om han kan få lagad. Hon bjöd på daimtårta och grädde, mums! Sen Kevin var på en jättebra humör. Vanligt vis har hon bara träffat honom när han har varit arg/ledsen som han oftast är borta. Men hemma är han ju för det mesta glad iallafall.

Daniel ligger fortfarande och sover. Den mannen kan verkligen sova djupt. Nu under natten när jag har kämpat med lilleman har Daniel legat brevid och snarkat. Han hör verkligen inte Kevin så som jag. Jätte konstigt. Men som sagt Daniel är ju ganska trött av sig.

Nä nu ska jag försöka hälla i mig en kopp kaffe till sen ska jag till tvättmaskinen och tvätta daniels arbetskläder sen blir det lite städning.

Glöm inte
http://www.viforaldrar.se/omslagstavling/alla-tavlingsbidrag/index.xml?view-id=39277


5månaders spruta

Idag har vi varit nere på BVC där Kevin fick sin 5månaders spruta. Han blev inte speciellt glad men han blev nöjd när han fick sockerlösningen. Mums tyckte han. Han var 68cm lång och väger 8280g en riktigt stor kille :)
Sen börja vi prata om hans matvanor osv och dom var ju inte speciellt ok tyckte hon. Jag måste få bort hans 01.00 flaska och sen när vi går upp på morgonen så ska han ha en riktig frukost som tex gröt sen ska han äta riktig middag vid lunch och en vid 17-18 då vi sitter och äter middag.
Sen sa hon att det är nog dags för oss att börja planera att ta in honom i sitt eget rum. För när bebisar är runt 8-12månader får dom något som kallas separationsångest typ och då blir det jätte svårt att lägga in honom i sitt rum sen när dom väl har blivit 12 månader så är de så gamla att de har vant sig vid mamma och pappa.
Så jag har bestämt att jag ska bli av med hans 01.00 flaska och sen när den är borta så ska han få sova i sitt eget rum.


Igår var nog ingen av mig eller Daniel riktigt vakna. Vi satt och kollade på ett reality program och så frågar Daniel mig
- Pratar dom engelska?
- Nej, dom kommer nog ifrån England eller Storbritanninen
Liksom amen godmorgon Jonna. Vilket språk pratar man i England om inte engelska?

Sen står lilleman i sin gåstol och leker lite för sig själv medans vi sitter i soffan. Då säger jag till Daniel
- Kan du byta till pyjamas på honom och blöja?
- Mmm..
Och så reser han sig från soffan och traskar iväg mot Kevins rum.
- Du.. Har du inte glömt någonting? frågar jag honom.
Då vänder han sig om och kommer på att Kevin fortfarande är i sin gåstol här i vardagsrummet.

Nä som sagt vi var nog inte helt vakna igår.
Sen måste jag väl säga tack till alla som gratta mig igår. Alltid trevligt, men kanske lite mindre trevligt om ens egen kära pojkvän/sambo, far till ditt barn glömmer ens födelsedag. Haha.. Sånt händer. Tycker ju ändå inte om att fylla år så mig gör det inget.

Ni har väl inte glömt att rösta på min lilla solstråle?
http://www.viforaldrar.se/omslagstavling/alla-tavlingsbidrag/index.xml?view-id=39277

Dont forget!

Glöm inte att gå in och rösta på min lilla prins!



http://www.viforaldrar.se/omslagstavling/alla-tavlingsbidrag/index.xml?view-id=39277


Äldre på papper idag

Idag fyller man 21år, trevligt. Fast ålder är ju bara ett nummer på ett papper. Tänk att jag redan har börjat klaga på åldern hur i helsike kommer det bli när jag väl börjar bli gammal?
Har fått många fina gratulationer, kul att man blir ihåg kommen iallafall.

Sitter och lyssnar på min absolut favorit låt "Peter Gabriel - Book of love". Den är så himla fin. Kan sitta och lyssna på den tusen gånger i rad.

Vaknade i natt av en sådan smärta i min vänstra äggstock, aj säger jag bara. Så tog en Ipren och gick och la mig igen. tror ni inte att jag vaknar på morgonen men en hemsk smärta över hela livmoder partiet. Jag börjar undra om denna spiral var något bra egenliten. För att den har bara bringat problem hittills. Ska till barnmorskan i februari så får se vad vi gör om vi tar ut den igen eller låter den sitta kvar och hoppas på att dessa problem försvinner.

Efter Kevin vaknar ska vi ta en runda med Ringo sen blir det en runda ner till Lågpris för att posta brevet till försäkringskassan om att Daniel godkänner att jag tar hans pappadagar. Sen ska man handla hem lite jäst. För idag ska man ge sig på att göra pizzabullar. Det var så sjukt länge sen man gjorde det och det är så himla gott och lätt att göra.

Nu börjar Kevin nå ner med fötterna i gåstolen så han börjar smått förflytta sig framåt i den. Väldigt bra tycker jag på ett sätt och på ett annat sätt ikke. För nu kommer han börja ta tag i alla saker som han ser. Allt som skiner lite är ju väldigt intressant. Godisskålen på bordet var ju väldigt rolig, rättare sagt allt som inte är hans ska han leka med.


Du är mammas älskade lilla plutt !


Matlagning, mums

500 g räkor med skal
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
smör att steka i
2 dl creme fraiche
2 dl grädde
1½ fiskbuljongtärning
1 avokado
salt
lite riven parmesan

Hacka löken och vitlöken fint och låt de fräsa i smöret utan att ta färg. Tillsätt creme fraiche och grädde. Smula ner buljongtärningen och smaka av med salt. Tärna avokadon och kasta i den. Låt puttra på svag värme och skala under tiden räkorna. Ta kastrullen från plattan och rör ner räkorna och låt dem bli varma. Blanda med nykokt pasta och strö lite färskriven parmesanost över. Klart!




Det blev så himla gott! Hoppas på att Daniel gillar det. Vet inte riktigt hur han är med räkor osv. Men jag Älska det!


Kevin satt så snällt med och tittade på när hans lilla mamma laga mat :)


5månader idag

Idag blir min lilla kille 5 månader. Jag kommer ihåg första gången jag var på mamma gruppen så var en äldsta pojken 5 månader och jag tyckte att han var så stor. Men när jag ser på Kevin så ser jag fortfarande min lilla plutt som las i min famn 11 augusti 2010. Han kommer aldrig bli stor i mina ögon, han kommer alltid vara min lilla fis
.

Var och handlade lite gott gott till honom och hittade små efterrätter/mellanmål till honom. Men äpple,banan och aprikos. Han tycker ju egentligen inte alls om frukt men idag fick jag faktiskt i honom ganska mycket, nästan allt faktiskt men jag var tvungen att ta två skedar själv för det var väldigt gott. Barnmat är lite farligt tycker jag för jag tycker det är svin gott.

Sen köpte man lite grädde,fiskbuljong, smör och avokado. Ska göra pasta med räkor idag. Hittade ett recept som jag tyckte verkade jätte gott och lätt att göra. Så det ska man fixa ikväll. Så i 20min har man stått och skalat räkor. Inte speciellt roligt kan jag tala om. Det luktar ju pii katten.

Igår gjorde jag ett stort misstag. Jag laddade ner Twilight filmerna som jag ju inte har sett innan och jag fastnade. Filmerna var ju bra i sig själva men jag fastnade helt i han Edward Cullen "Robert Pattinson". Var har en sådan läckerbit gömt sig. Mums, säger jag bara! Nu känner man sig smått som de småtjejerna som blir helt galna i killarna i filmer, men har ju väldens sexigaste mun. Jag må vara lite konstig men jag fastnar för såna små saker. Min älskade Daniel har dom vackraste ögonen jag någonsin har sett. Dom har ett sådant djup i sig. Nä nu bara bablar jag på..

I övermorgon ska Kevin få sin 5 månaders spruta. Tycker så synd om han!

Nä nu blir det att sätta igång en maskin tvätt sen ska man plocka i köket. Sen ska man sitta och längta efter mannen sin. Drömde imorse att han stod och pussa på mig och det visade sig att han hade stått och försökt ge mig min morgon puss som varje morgon men jag var helt borta. Så nu längtar jag tills jag får en i medvetandet :)


Några dagar att ta igen

Nu ska vi se..
I torsdags hade vi Ida och Andy på besök. Blev lite mat som Daniel lagade. härligt att se mannen i köket. Sen blev det lite mys framför tvn till två filmer. Den ena var instängd 2, men det var nog mest bara jag som ville se den. Sen blev det en annan som jag faktiskt inte kommer ihåg namnet på och jag har inte orken till att leta upp det heller, men den var också bra iallafall. Sen fick man en jättefin skål av dom en en blomma för man fyller visst snart år ju. Sen fick Kevin en leksak som han gillar mycket. Dom skämmer bort min lilla kille lite. Inte för man har något emot det, hehe.

Senare på kvällen började jag tänka på min förlossning efter en liten konversation vi hade om vilken ställning jag födde i. Jag födde ju i en klassiska halv sittande för där kände jag att jag fick mer kraft eftersom jag höll mig fast i ryggstödet. Men iallafall sen börja jag tänka tillbaka till smärtan. Den var ju så intensiv den smärtan och ja egentligen fyfan vad ont det gjorde. Men den smärtan glömmer man helt bort för så fort man får sitt barn på börsten så gör det inte ont längre utan man känner bara en sådan lycka och kärlek till den lilla filuren som ligger där. Och sen slår tanken en - Jag är mamma, välkommen till världen mitt älskade barn.

Fredagen var inte speciellt . Det var städning som fanns på listan, sen när mannen kom hem så blev det en massa mys i soffan.

På lördagen åkte vi hem till Tobbe och Tine och fira lilla Issacs 4årsdag. Vi körde en snabb runda in till toys för hade planerat att köpa en pusselboll med cars till honom men dom var slut. Istället blev det ett pussel som blev en bilbana efter man hade lagt det och så fick man en bil till det. Den blev ganska uppskattad :)

Igår blev det en runda hem till pappa och Åsa där vi firade min födelsedag. Fick presentkort på Vero Moda och Gina Tricot så när barnbidraget rullar in så åker man ner till Lund för shopping till både mig och Kevin. För han bara växer den lilla gullungen så man måste köpa en ny overall till honom.

Nu hinner tyvärr inte skriva mer för Kevin måste ha mat.

God morgon

Det finns en reklam som stör mig en aning på tvn. Det är ett reklam snitt av någon ny serie som ska börja eller har börjat. Något sommar program så är det med en kvinna och sina dotter som ska ha sommar semester i Sverige blablabla osv. Det är på 3.an och hon har en dotter som heter Amelia. Så säger hon "Titta Amelia, Tofsar!" Liksom hon är kopia av Maria Montazami eller så vill hon bara vara en kopia. Alltså den där tröga rösten och tofsar osv. Nej usch irriterar mig så mycket på den här människan. Nog bara för just hon påminner mig så mycket av just Maria Montazami, en falsk kopia.

Från ett till något helt annat.
Kevin sover så himla dåligt om nätterna just nu. Han vaknar gnäller lite sen somnar han om igen. Han vaknar två gånger för att äta de andra gångerna vill han typ bara beklaga sig lite. Jag har ingen aning varför han har börjat med detta. För innan fick in jätte härliga rutiner. Han somna runt 20.00 sen vakna han inte från 04.00 och åt lite sen vakna han igen runt08.00 och så gick vi upp. Jag misstänker ju att tänder är på gång men det har jag ju trott hur länge som helst. Men han har verkligen blivit en liten vampyr. Han kastar sig över ens fingrar och börjar bita. Ganska hårt faktiskt. Tänk när han väl får tänderna då kommer det göra svin ont!

Idag ska Daniel hämta ut mitt Up&Go paket ifrån Libero. Tycker faktiskt att det är rätt bra att dom har sånna här paket. Innan Kevin föddes fick man ju hämta ut ett litet startpaket med en blöjhink och just den blöjhinken är nog en av de bästa sakerna man kan ha. Med tanke på att det inte luktar något alls ifrån den.

Sen ikväll ska Daniel även hämta tripp trapp stolen. Äntligen kan jag ha Kevin i en riktig stol och inte i bilbarnstolen när han äter.



Igår fick han smaka på något nytt "mormors kalops" hette den och han tyckte verkligen om den. Det står ju på burken är den är från 5-6mån och Kevin blir ju 5månader på söndag. Han tycker inte alls som purérna längre. Han vägrar att äta dom. Så det är ganska skönt att nu när han har blivit 5månader att där är lite mer att välja på.

Jag prata med min pappa igår och då börja han prata om min födelsedag som är på måndag. Jag hade helt glömt bort det. Liksom visst ja må bli 21år men det är inget speciellt. Tycker egentligen inte om att fylla år. För att fylla år är bara ett bevis på att man blir äldre och min stora fasa när det gäller ålder är 30! Jag vill inte bli 30! Även om det är 9år kvar till dess så skrämmer den åldern mig så enormt.

Nu vaknar Kevin så plikten kallar.


Det nya året

Det nya året har verkligen börjat bra. Eller ja mysigt.

Nyår blev hur mysigt som helst. Vi spendera den hos Kevins gudföräldrar och det var verkligen jätte trevligt. Det blev inte för mycket och inte för lite. Dom har verkligen de två sötaste barn jag någonsin har sett förutom min lille Kevin då. Jag brukar ju ofta beklaga mig över hur Kevin brukar skrika när vi kommer hem till andra människor men i fredags var han så himla duktig. Han skrev inte en enda gång utan han var hur charmig som helst. Så han har gjort stora framsteg. Sen trodde jag verkligen att han skulle vakna vid 12-slaget men ikke han sov som en stock.



Vi var hemma runt 18.00 på lördagen och då blev det lite god mat som vi fick med oss av Daniels mamma som hade passat ringo. Sen så blev mys i soffan och ännu mer av 2½ men som Daniel dyrkar. 7 säsonger har vi snart kollat genom och jag bara längtar tills dom är slut. Även söndagen blev det bara mys i soffan till 2½ men. Jag tog mig också i kragen och plocka ner julgranen och allt annat pynt. Nu ser det så tomt ut i vardagsrummet. Vi måste snart införskaffa oss ett matsalsbord.

Har hittat en tripp trapp stol på blocket till Kevin som jag bara måste ha, men eftersom Ringo kosta oss denna månaden så är det lite brist på pengar. Och där får man ta och tacka sin pappa som finns där och hjälper till :)

Nästa vecka ska Kevin få sin 5månaders spruta och jag hoppas verkligen att han slipper all denna feber denna gången. Tyckte så synd om honom sist. Sen ska han vägas och mätas. Tror att min lilla klump har passerat 8kg nu. Det måste han ha gjort eftersom för snart en månad sen vägde han 7.5kg. Han har blivit så stor!
Min lilla kille på 51cm och 3440g har blivit ett litet dreglande monster på säkert 8kg och ca 68cm lång. Det är sjukt vad tiden går fort.

Ni två gör verkligen min dag. Vad skulle jag ha gjort utan mina två pojkar?