Skönheten och odjuret

Idag var vi på BVC min lilla pojke är nu hela 62cm lång och väger 6320g. Han blir så stor, 11 cm längre och 3kg tyngre sen jag höll honom för första gången i min famn.
Satt och kollade på bilderna från förlossningen igår. Jag kan verkligen inte glömma det ögonblicket när de la Kevin på min mage. Får till och med tårar i ögonen när jag tänker på det. Vilken lycka det var. Just det ögonblicket förändrade hela mitt liv, hela min värld fick verkligen en stor betydelse för att han är min värld, mitt allt, min ögonsten! <3

Igår kom dom underbart fina dopkorten. Satt och skrev alla adresserna på kuverten och sen skulle man fanimej slicka igen dom jäklarna. Blev helt torr i munnen för det är ju ändå 18st inbjudningskort. Har tre kvar som jag inte har fått tag på adressen. Daniel ska få köpa frimärken och jag hoppas att det är såna man måste slicka på så han får samma helvete som mig :D ..Mohaha.. 

Igår kom Daniel hem med en NY DAMMSUGARE!! Så glad jag blev, precis vad vi behövde. Den gamla hade ju Ringo tuggat sönder slangen på när han var valp så varje gång man drog dammsugaren efter sig så ramla slangen av så man fick gå runt och bära på dammsugaren. Men nu har vi en ny, en ultra silence. Så jag har dammsugat hela morgonen och tvättat golvet. Ska ut med Ringo nu sen ska jag slänga in sängkläderna i tvättmaskinen.

Imorgon kommer pappa och kaklar köket, läängtar tills allt är klart!

-//-Jonna-\\-

Tröttare kan ingen vara..

.. Än Jonnas lilla barnaskara

Har precis lagt lilleman igen. När klockan blir runt 7 på morgonen vägrar han sova mer, så brukar jag gå upp ge han mat sen lägga honom i sitt babygym. Sen ligger han där och leker i ungefär en timme sen blir det mys med mamma. Alltid samma sak varje morgon. Sen när klockan blir runt 9 blir han jätte kinkig. Så vet han inte vad han vill. Han orkar knappt att hålla ögonen öppna men inte ska han sova, men han har en envis mamma och till slut sover min lilla prins.


Kevin är 11 veckor gammal och har fastnat för tvn. Han blir skit sur om han inte får se på den. Sen så måste han sitta upp. Så man måste sitta med han i knät och så sitter han där jätte nöjd och ser på tvn. Lägger man han ner blir han arg, tar man bort han från tvn blir han arg. Liksom en 11 veckors baby ska väl man inte bli en tv-freak än!
Är det bara min baby som är tv intresserad eller någon annan som har det likadant?


Lördag blir en lång dag. Pappa ska komma hit och kakla köket och Daniel ska fixa pappas bil. Jag själv ska bara spendera min tid med min underbara skatt. Sen på kvällen bär det av till Andy och Ida där ska vi roa oss lite. Sen ska vi sova över hos pappa och Åsa. Det blir för långt för oss att köra hem på kvällen/natten där. Blir synd om Daniel för han kommer säkert vara trött.

Men nu känner man sig kanske lugn att sova borta med lilleman för han är inte så skrikig på nätterna längre. Han mage är ju mycket bättre. Visst han skriker fortfarande och ganska rejält när han väl börjar och det är oftast på kvällen, men det är baraför han är över trött. Så det är ganska skönt att veta att han inte har ont längre eller att det är problem med gaser osv. Så de kanske är sant det här med 3 månaders kolik. Han blir ju 3 månader om två veckor och det börjar släppa. Nu önskar jag bara att vi snart kan sluta ge honom laxeringsmedlet också.

Idag kommer Kevins mormor på besök. Hon sover nog fortfarande för hon har inte svarat på mitt mess än. Sen bär det av till BVC idag också. Sist vägde han precis under 6kg men han han ju säkert passerat det nu, för han är tung som F*N!


Tisdag

Igår somna man gott i sängen runt 22 tiden. Kevin var ganska gnällig innan det. Det är tredje dagen han är det. Han vet inte riktigt vad han vill, känns det som. Först vill han äta och äter ett par sekunder sen börjar han skrika och vill inte ha flaskan. Så tar man upp honom men det vill han inte, så försöker man natta honom och det vill han inte. Verkligen trotsar allt man gör. Kul! Men iallafall det är andra natten i rad han sover 6 timmar utan att vakna. Från ungefär 22-04. Som sagt igår passade jag på att somna när han somna, men ändå var jag svin trött imorse.

Igår skulle ju ugnen,hällen och fläkten vara inne hos elgiganten så vi kunde hämta ut dom. Men som alltid så var de inte framme där än. Hällen och fläkten var där men inte ugnen. Detta är andra gången detta händer. Så de sa att den inte kommer från den 10/11. Snacka om att vi blev förbannade. Förra gången blev vår spis en månad försenad. Iallfall hon som har sålt oss sakerna skulle ringa Daniel idag. Vi får se hur det blir. För vi hittade samma ugn för 3000kr billigare på nätet och där är det leveranstid på 3-7dagar plus fri hemleverans. Vi får se hur det blir. Daniel kanske kan få ner priset hos elgiganten. Men efter detta ALDRIG MER ELGIGANTEN!

Igår köpte vi hem den efterlängtade kinamaten. Så himla gott det var. Har lite kvar som jag ska äta till lunch idag, mumsfilibaba.


Det är mycket som har hänt under ett år

 "Juli 2009" Busade med min stamgäst Daniel :)

"Augusti 2009" Första kvällen med Daniel utanför jobb

"Februari 2010" Vår första ultraljud

"Mars 2010" Ringo hemma i vår gamla lägenhet, när han kliade sig överallt så han fick kläder.

"Gamla trogna bilen som Daneil bytte ut mot en A6 :( "

"Augusti 2010" Vår älskade son kom till världen

Helgen

Vad gjorde jag i fredags? Hum.. Jag köpte chips och läsk och myste ner mig i soffan med Kevin och kollade på idol.

Igår var Daniel i garaget hela förmiddagen och fixade en bil, sen körde han ner till malmö. Själv satt man bara hemma med stor ångest. Kände mig så trängd här hemma igår. Kunde verkligen inte göra något igår för det var redan någon annan före med att göra det. Usch, säger jag bara! Jag prövade att gå ut en sväng med Kevin i vagnen för jag höll nästan på att kräkas här hemma. Men som vanligt Kevin ville inte ligga i vagnen mer än 5 min, så den rundan blev bara kort. Satt och tittade på en skräckfilm tills Daniel kom hem. Rörde inte min feta rumpa från soffan.

När han kom hem så blev det lite god mat. Grillad kyckling, ris, stekta grönsaker och currysås, namnam!

Imorgon så kommer spisen och hällen. Vill verkligen få igång spisen, har hittat några recept på Internet av Leila Lindholm. Åsa sa att hon brukade ha goda recept så jag var ju bara tvungen att kolla och hitta många efterrätter, bakelser som jag bara MÅSTE göra. Bla den yoghurt/banan kakan som Åsa hade gjort när vi var där. Haha jag vet inte varför den var så god, men ja jag kan inte sluta tänka på den. Åh, vet jag vad jag blev sugen på nu när vi pratar om recept och Åsa, hon gör en sådan svin god gryta med chorizo i måste fråga henne om receptet på den. För den är sjukligt god.

Idag har Daniel stått och fixat med min pappas bil hela dagen. Själv har man haft super ont i äggstockarna så man har knappt kunnat stå/gå så det har blivit en massa vila för min del. Idag var tvätt maskinen ledig iallafall så jag har hunnit att tvätta alla lillemans kläder. Det blir en massa kläder pga att han saglar så himla mycket.

Fick bilderna av kära Ida i fredags på lilleman, super fina blev dom. Så nu har jag äntligen beställt hans dop kort så dom borde komma i nästa vecka. Sen blir det bara att skicka ut dom.
Dopkorten blev perfekta iallafall och det är tackvare Ida. Så ett stort tack till henne. Det är en speciell dag som fick speciella kort.Underbart!



Jag rekommenderar verkligen henne för fotografering Kolla in hennes sida http://www.idaeriksson.dinstudio.se/

 

Så nu till något helt annat. Känner någon till nån som vill hyra ut sin lägenhet i andra hand eller känner någon till nån som ska flytta ut från sin lägenhet och som kanske kan ge över kontraktet? Börjar bli smått desperat nu. Har sökt tusen lägenheter till mina svärföräldrar utan något svar. Så snälla om någon vet något så hjälp mig!

i cant take this anymore

-//-Jonna-\\-


Dansa när man är glad


Jag tror inte att jag är ensam om att dansa när man är glad.

 

Jag tog upp Kevin i famnen och började dansa runt i hela vardagsrummet. Han tyckte nog inte att hans mamma dansa speciellt bra för han somna istället. Det blev väl lite svajigt.


I tisdag var jag hos min barnmorska på efterkollen och allt såg jättebra ut.
Hennes ord "Allt ser bara fint ut, men du är så ung så allt har inte hunnit att sega ihop sig där inne än."
Haha. Jag ville ju egentligen bara börja skratta. Vadå segat ihop sig? Då gäller det att ha barn ungt nu alltså. Hon hade en lärling med sig (jag sa att det var okej), hon var så förtjust i Kevin. Han satt ju i mitt knä under samtalet och hon satt och prata med honom och han bara skratta och prata tillbaka med henne. Så himla sött! Fick läsa mina papper från förlossningen, det visa sig att jag hade bara krystvärkar från 7-7.35 så allt gick väldigt snabbt. Sen blev det min första gynundersökning. Fyfan vad hemsk den stolen ser ut att vara! Det var inte så hemskt som jag trodde att det skulle va, bli väl så efter man har fött barn. Man blir van vid att ligga med lisa i vädret åt främmande människor. Lärlingen fick också utföra en undersökning på mig, så från 0 till 2 undersökningar på mindre än 15min.

Sen blev det diskussion om preventivmedel och då blev det bestämt för att jag ska ha en spiral. Orkar inte med mina p-piller mera, är så himla duktig på att glömma att ta dom. Så den 19 november blir det cell-prov och spiral. Så sa hon till mig att då måste jag ha barnvakt för då måste jag bara fokusera mig på mig själv. Så jag fick en tid kl 13.00 så Daniel får luncha med Kevin.

Igår var vi och handla kakel till köket - ÄNTLIGEN! Sen hittade vi också en bänkskiva på hornbach som vi ska åka iväg och köpa. Sen på måndag får vi vår nya spis,häll och fläkt från elgiganten. Ska bli så skönt att få köket klart. Vi har ändå snart bott här i 7 månader så det är på tiden tycker jag. Det är min kära fader som ska kakla köket till oss, då ska jag stå och bossa lite :) Hehe nej, jag kan ju inte ett skvatt om att kakla. Jag bara väljer det jag tycker är snyggt sen för männen göra resten. Daniel är ju min lilla Byggare Bob v

Tänk så mycket som har hänt på den lilla tiden som lilleman har varit född. Han skrattar som bara den och snackar gör han också. Som igår när vi var inne på hornbach så satt han i sin bilbarnstol i en kundvagn och snackade som bara den. Man kunde höra han på långa vägar "aaabööö","aaauuuoo" osv. Han är bara för söt !

Det börjar närma sig till hans första vaccin och jag längtar inte! Hatar sprutor, och bara veta att de ska sticka en i han lilla ben skrämmer mig. Vill ju inte se han ledsen. Men men det är bara att ta det som en klackspark.

Nä nu måste jag ställa mig och diska nappflaskor innan lillskiten vaknar.


-//-Jonna-\\-

Redan fredag

Igår var jag på mammagruppen och fick träffa 5 andra mammor och deras enormt söta bebisar. Fick lära oss lite baby massage. Så vi la de på madrasser på golvet och tog av de nakna. Så klart skulle Kevin vara den första som kissa, sen kissa pojken brevid oss, sen kissa Kevin igen. Lite sympati kiss? Sen när vi kom till kolik massagen (som jag var väldigt intresserad av) börja Kevin gallskrika, då ville han inte vara med mer. Då börja flickan på andra sidan av oss också börja skrika sen börja pojken brevid oss att skrika, verkligen sympati skrik.

Sen var vi hos prästen igår och planerade dopet. Enormt trevlig präst, sen träffade vi husmor i församlingshemmet och planerade med lokalen. Allt blev jättebra, så jag är super nöjd.
Sen igår hittade jag dopkorten jag vill ha men måste fixa fram 4 fina bilder på Kevin. Om man beställer dessa kort så får man tack kort på köpet, så det tyckte jag var jättebra.

Ang dopmat så är jag helt inne på smörgåstårta, det är billigt och många tycker om det. Sen plus är det Mamma och Tomas som göra dom för de är BÄST på det :) Sen ska jag baka lussekatter eftersom det är andra advent och det hör till tycker jag. Sen ska vi beställa en doptårta också.

Vi satt och räkna på hur många som vi ska bjuda på dopet och kom upp till 45st. Man har en stor släkt tycker jag.

Idag ska jag försöka ta mig tiden att städa lite här hemma. Sen ska jag tvätta våra vinter jackor för här börjar bli svin kallt på morgon och kvällar.

Nu ska jag försöka på Kevin att sova lite så han inte blir så gnällig.

-//- Jonna -\\-

Svartsjuka är ingen sund känsla

Svartsjuka kan ställa till stora problem i en relation. Det kan vara jobbigt både för den som är svartsjuk och för den som är tillsammans med någon som är svartsjuk.

Det är vanligt att den som är svartsjuk försöker begränsa den andres liv och sätter upp orimliga regler, som "Du får inte vara ute och roa dig på egen hand" eller " jag vill inte att du ska ha kontakt med dina ex". En annan variant är att den som är svartsjuk visar missnöje eller är sur. Det är jobbigt för den som är svartsjuk att bära på oro och känslor av otillräcklighet och rädsla att bli lämnad.



Den som lever med någon som är svartsjuk ska inte börja anpassa sig och börja undanhålla saker.det är jätteviktigt att försöka vara rak och ärlig och visa tydligt var gränsen går. Man ska inte gå in i att börja förklara eller ursäkta sig eftersom det är som att säga okej till den osunda kontrollen.


Vad beror svartsjuka på?

Svartsjuka bottnar oftast i en dålig självkänsla. Det handlar om också om makt i relationen, om man har ett bristande självförtroende och tror att man inte är god nog eller värd att älskas. Då kanske man tar till maktmedel, som att minimera chanserna för partnern att träffa andra.

Att vara svartsjuk på sin partners förflutna handlar ofta också om dålig självkänsla. Man jemför sig med tidigare partner och känslan av att inte vara den enda blir jobbig, att partnerna har ett jämförelsematerial i vardagen och i sexlivet. Ett grundråd är att försöka tänka att vi är tillsamma för att vi väljer varandra varje dag. Trots alla andra intressanta människor så väljer han eller hon mig.


Kan svartsjuka vara bra
NEJ!, att engagera sig i varandra är ju bra, men svartsjuka är något annat. Många har bilden av att det bara visar hur mycket man älskar den andra. Men älskar man varandra så ger man varandra frihet att existera parallellt och vara självständiga individer, som inte behöver förklara varje steg man tar.

Var tar dagarna vägen?

Tiden bara springer iväg och så gör dagarna. Lilleman blev 2 månader i måndags. Liksom hallå var det två månader sen jag ploppa ut den skitungen. Tänk att han redan har vuxit 9cm och blivit 2300g tyngre. Min lilla pojke är inte så liten längre.
Sen plus så vägrar denna lilla killen sova om dagarna. Innan orka han knappt vara vaken mer än en halv timme nu ligger han vaken 2-3 timmar i sträck. Försöker få han till att somna, gör verkligen allt men ikke han ska vara vaken. Han ligger där i sitt babygym i minst en timme och roar sig. Tar man han där ifrån blir han förbannad. :/              

Idag har jag hunnit plocka lite här hemma sen har man varit nere på lågpris och köpt hem bröd. 4 limpor bröd, men de hinner säkert ta slut inom 4 dagar. Jag äter inte bröd, skyll på de andra här hemma.

Försöker starkt att hitta en lägenhet till hans föräldrar. Första eller andra hands lägenhet men det är svin svårt. Varför ska det vara så svårt att få lägenhet i Malmö? Jag tappar snart förståndet här hemma. Så snälla gud låt dom få en lägenhet snart! SNÄLLA!

Till helgen ska jag och Daniel ner till IKEA och beställa en ny bänkskiva till köket. Han ville egentligen att jag skulle ta bussen ner nu till Malmö så vi kunde gå dit efter han har slutat jobba, men jag sa nej ganska fort. För jag är så trött på människor som åker buss. De ser att man har en stor jäkla vagn som väger x-antal kilo plus en unge i  som nästan väger 6kilo och ändå hjälper dom inte en upp med vagnen. De nästan springer på för att slippa bli be frågade om de kan hjälpa mig. Hur svårt är det egentligen att hjälpa en upp?! Dessa Express bussarna har ju jätte höga och branta trappor som man ej kan stötta vagnen upp eller ner från utan hjälp. Sist sprang alla på men jag hann fånga en tyvärr förståndshandikappad kille som hjälpte mig upp. När jag skulle av på slutstationen så drycker alla sig förbi mig och springer av utom en mycket gammal kvinna som hjälpte mig ner. Jag var fan rädd att hon skulle ramla och bryta bena eller till och med tappa vagnen.
Så min stora fråga till er alla som ser en kvinna med barnvagn och ska ta bussen; VARFÖR HJÄLPER NI INTE HENNE?!


SHAME ON YOU!

Plus är jag väldigt besviken på att ingen kommenterar, bara läser.. hum..


Måste kämpa

Träningen har inte alls kommit igång för min del. Har lite svårt att hinna med och orken har inte varit på topp. Men idag har jag ätit frukost och inte bara druckit en hel kanna kaffe som jag brukar. Ska försöka hinna med lunch också. Har lagt fram kykligfilé och planerar göra en sallad. Sen blir det nog en powerwalk med barnvagnen om Kevin nu vill. Han hatar att ligga där i vagnen för då kan han inte vara med på samma sätt. Han är ju tyvärr förliten för att sitta i den.
Vill verkligen få tillbaka min kropp som jag hade innan jag blev gravid. Vill kunna ha mina gamla kläder på mig. Magen är inte något större problem, visst när jag sätter mig ner så kommer de lite slapp mage över byxkanten som också måste bort, men det är mina ben jag är så deprimerad över.

Det här är andra natten Kevin bara ligger och trycker hela natten lång. Det är inte som han är bajsig för han brukar alltid bajsa innan han går och lägger sig. Visst han ligger och fiser, men det kan inte vara det heller för han verkligen trycker och blir röd i ansiktet. Han sover igenom det, men inte jag. Jag ligger och lyssnar på honom, så jag får nästan ingen sömn alls.

Imorgon ska jag till mamma-gruppen. Det är deras andra möte men jag missa det första för Kevin och jag var sjuka. Men nu mår vi bra och ska dit. Vi får se hur det blir.
Imorgon ska vi också träffa prästen. Jag hoppas att han slutar att försöka övertala oss in i att ha dopet under gudstjänsten. Det är så himla drygt!

Just nu ligger Kevin i sitt babygym och svänger med armar och ben. Han har orken till att träffa, varför har inte jag?
Jag smått irriterar mig på mig själv. Jag har klarat det innan måste bara få något som motiverar mig. Vill ju nästa sommar gå på stranden utan att skämmas som jag gjorde denna. Hade ju världens största mage och stora lår så det blev ju ingen strand för mig. Nästa sommar vill jag gå med min lilla familj och njuta. Men vi får se.

-//- Jonna -\\-

Satan vilken kyla!

Godmorgon!
Gud vad det blir mörkt ute snabbt. Vikgav Kevin hans nattbad vid halv 8 igår och sedan gav han flaskan och sedan gick in och la honom i sängen. Sen tog jag Ringo man kvällsrundan sen la vi oss och kollade på en film. Det var så mörkt ute att jag trodde att klockan var runt elva. Men när klockan väl var elva så gick vi in och la oss, sen vakna inte Kevin från 2.30. Sen väckte han mig och Daniel igen vid kvart i 6. Det var tur att han vakna annars hade Daniel kommit försent till jobb, duktig pojke! Nu sover Kevin igen och Daniel är på jobb och jag sitter och dricker mitt morgon kaffe och lyssnar på "Vakna med the voice".

Dom sitter och pratar om att det kommer bli den kallaste vintern på flera år. Fyfan var det första jag tänkte, eftersom vi har inte fått igång värmen i sovrummen. Sen här i hörby brukar det vara mycket kallare än vad det är lite längre ner i Skåne Så lillemans första vinter kommer vara svin kall, tur att vi redan har varit med om att han har varit förkyld så det kommer inte bli lika hemskt nästa gång.

Vakna med en sådan mensvärk - usch! Har ju precis slutat blöda vill ju inte att det ska börja igen.

Idag ska vi bort till BVC och ha samtal med Lisbet om hur livet går för mig som nybliven mamma. Undrar vad det blir för en massa frågor, men det märker vi. Nu ska jag gå och göra vid mig innan lilleman vaknar.

-//- Jonna -\\-

Lördagen

Det blev att man gick upp tidigt i morse för lillkillen ville inte sova länge som vanligt. Började med att tvätta alla hans och våra filtar så nu är de rena och mysigt. Sen blev det tre maskiner till, våra kläder, kevins kläder och våra säng kläder. Det är så underbart med nu rena sängkläder, det luktar så gott när man ska gå och lägga sig, sen plus puffar man till kuddarna lite extra.

Ikväll har vi varit hemma hos Pappa/morfar Gary,bonus-mormor Åsa och bonus morbror Linus och käkat en god middag. Sallader som sallader med Åsa gör alltid såna goda sallader till middagen, låter kanske lite knasigt men det är sant. Idag hade hon provat på att göra en efterrätt som jag tyckte var väldigt god iallafall, kunde verkligen inte sluta och smaska på den. Kevin somna gott i Åsas famn när vi var där, han blev nästan lite sur på oss när vi satte honom i bilbarnstolen när vi skulle åka hem. Men nu sover han gott här brevid.

I natt ska jag få lite avlastning av Daniel. Han ska ta natt passet med lilleman så jag kan få sova lite, känner mig ganska sliten faktiskt. Men det kommer väl bli som vanligt, när lilleman vaknar så kommer jag bara ligga och titta på dom tills dom somnar igen. Kan verkligen inte slappna av om det inte är jag som tar hand om Kevin. Jag förstår inte varför, men jag måste vara med hela tiden!

Jag följer en tjejs blogg som nyligen också har fått en liten prins som jag, har följd den bloggen sen i vintras. Jag tycker hon är en sån himla stark tjej. Hon är en ensamstående mamma och klarar allt själv. Hon har nyligen släppt iväg sin son till han morföräldrar så hon kan få lite tid för sig själv och samla nya krafter typ. För det första tycker jag att det är väldigt stark av henne att kunna lämna bort sin son, jag kan inte ens vara utan Kevin i en halvtimme. Men just det att hon klarar allt själv, att vara mamma och människa på samma gång ungefär. Jag vet inte om jag hade orkat om jag inte hade haft Daniel. Han är ju min klippa när min kropp säger stopp.
Man kanske får en helt annan styrka när man är ensamstående. Men den styrkan hon visar (eller det man läser i hennes blogg) är helt enastående Som man säger på dagis "Ett stort kryss i taket till dig!" :)

Ikväll är det svin kallt ute! Pappa fråga innan idag om vi hade fått någon fråst här uppe och vi svarade såklart nej, men nu när vi kom hem så var det FULLT. Gräset är sten hårt. Men det är sjukt stjärnklart. Var ute med Ringo en runda, så himla fint/härligt ute. Det kalla sköna luften och alla stjärnor framme. Helt underbart!

Nä nu ska jag försöka sova och njuta av att slippa ha ansvaret inatt.

-//- Jonna -||-

Massa pengar

Igår var vi på elgiganten och slösade ytterligare 11980kr. Vår spis här hemma har ju gått sönder så det var dags att köpa en ny. Först tänkte vi köpa något från blocket, men sen tänkte vi om nu ändå ska slösa pengar på en begagnad så kan vi väl likabra köpa en ny som vi vill ha. Så det blev en inbyggd häll och ugn sen en ny fläkt. För den fläkten vi har idag är vit och allt vi köpte var svart, mycket snyggt. Daniel var lite mer inne i det rostfria men jag hade bestämt mig för det svarta. Tycker vitt och svart är så himla snyggt tillsammans. Så det 25okt ska vi åka och hämta allt. LÄNGTAR! För ja vill baka kanelbullar. Kanske kan låna någons ugn? Jag kommer med bullarna om ni har ugnen varm och redo :P



Förhoppningsvis så får jag min semesterersättning denna månaden så ska vi iväg och köpa kakel till köket. Min kära pappa har lovat oss att kakla, det är ganska skönt att han ska göra det för då är jag 100% säker på att det blir rätt/bra gjort. Nu i helgen ska vi till IKEA och köpa ett inbyggnadsskåp och en ny bänkskiva. Bänkskivan är också beställningsvara så måste ut i god tid så allt kommer samtidigt.

IGÅR LAGADE DANIEL MIDDAG! Var bara tvungen att få med det också. För det var enormt länge sen han gjorde det, kan nog ha varit baraför han var ledig från jobb igår. Gott blev det. Han till och med diska! Han får en stående applåd av mig,

Kevin börjar ÄNTLIGEN bli bättre. Hostan är nästan helt borta, han hostar kanske 1-2gånger om dagen nu istället för 5-6 gången i timmen. Lite snorig är han fortfarande men mest på morgonen. Roslandet i lugnorna dyker bara upp ibland men ytters sällan. Det är så himla skönt att kunna sova lugnt om nätterna och inte vara rädd för att min lilla prins har slutat andas.



Nu ligger han och sover gott i sin vagn och jag ska gå och börja vika lite tvätt. Hoppas att han sover nån timme nu så jag hinner med vad jag ska.

-//Jonna\\-


Inte nu, snälla inte nu!

Inte igen, inte nu! Jag har en son jag måste tänka på. Jag hoppas att dom förstår och inte drar upp detta igen ett år senare. Jag börja skaka och gråta för att hon bad mig att berätta allt igen och nu bara rinner tårarna på mig. Detta får inte hända igen! Rädslan sitter ju kvar, tycker fortfarande inte om att gå i Malmö. Hade aldrig vågat gå där själv och speciellt inte med min son. Om dom går vidare med detta nu så sätter dom mig och min son i fara. Jag klarar inte detta, inte nu. Som jag sa till henne om inte Kevin hade funnits så fine jag hade ställt upp, men inte nu.
Åh herregud, varför dyker allt upp igen? Alla känslor, all rädsla, allt helt enkelt.

FAAN ALLTSÅ !!!


Kaffe serverat

Denna natten var ganska lugn. Vi somna i soffan och kevin i vagnen brevid och vaknade när han ville ha flaskan vid 1-tiden. Jag gick och fixa den sen gav den till Daniel och kasta in båda i sovrummet medans jag sprang ut med Ringo en natt runda. Sen vakna inte lill killen från vid 4. Jag var så trött att när jag vakna vid halv 6 att jag inte visste om jag hade gett honom flaskan eller inte, men där stod en tom flaska på nattduksbordet Så somna jag om och Daniel gick upp. Men vakna ganska snabbt igen av att Kevin hade vaknat med magknip. Gick ut i köket där Daniel satt och börja fixa flaskan igen. Daniel gick in till _Kevin och tog upp honom i famnen där han somna glatt igen och glömde bort sina magknip. Gick in i sovrummet igen fick Kevin på magen sen sov vi båda en timme till sen la jag honom i sängen och gick upp. Där hittade jag färdigt kaffe till mig - mums! Slapp stå och vänta denna morgonen, för vänta är något man nästan inte hinner med nu förtiden. Tack min älskade man för mitt morgon kaffe!

Nästa tisdag ska man på det återbesöket hos barnmorskemottagningen. Hon ringde och fråga om jag ville dit och det är klart jag vill. Måste veta att allt är bra där nere. Har ju haft lite problem den senaste tiden, som tex att jag aldrig slutar att blöda! Det är så sjukt jobbigt; blod, blod och ännu mera blod i 3 veckors tid. Och jag hatar bindor! Det är varmt och dom kliar. Usch..! Sen har man ju haft problem med kissandet, det spänner och känns obehagligt. Så denna efterkollen känns ganska viktig.

Något som är super störigt är att min hy har blivit förjävlig igen. Den hade blivit så bra under tiden jag var gravid, men efter jag ploppa ut Kevin har den sakta men säkert blivit värre och värre. Nu har jag börjat tvätta ansiktet med Proactiv igen så får vi se om det blir bättre. Min mamma såg ju det på tv och var ju bara tvungen att köpa det till mig. Så vi får se om man kan tro på "TVshop" eller inte. Har jag trott på dom får se om detta ändrar min åsikt om dom.


Hur hinner man?

Denna frågan går till alla mammor med spädbarn - Hur fan hinner ni med allt?!

Kevin blir snart två månader och jag har fortfarande inte kommit igång med rutiner. Jag hinner knappt städa här hemma om dagarna, diska, tvätta och det värsta av allt; jag hinner knappt med att ta hand om mig själv! Jag vet inte när jag fixade mina ögonbryn sist. De är nog de största buskarna jag har sett. De senaste dagarn har jag inte ens kommit ur mina boxershorts och någon stor t-shirt. Har inte ens haft orken till att dra på mig en BH eller borstat håret.

Tid och ork är det verkligen brist på!




Min lill kille vaknar fortfarande exakt var tredje timme om natten. Hur i helsike får vissa mammor sina bebisar till att sova hela natten ut? .. Jag har vant mig vid att gå upp var tredje timme, men det tar så himla mycket på en. Jag är så trött och sliten om dagarna.


Helgen

Helgen går så fort nu för tiden. Eller rättare sagt tiden går så fort. Det skrämmer mig lite för då tar det inte lång tid tills Kevin börjar på dagis och tycker att mammas pussar är "blä". Usch.. ! Den tiden längtar jag inte till.



I lördags så var det en riktig slappe dag, men sen senare på eftermiddagen tog vi oss i kragen och åkte ner till Oxie och hälsade på Tobbe,Tine och barnen. Jag är lite besviken på mig själv att jag glömde kameran hemma för det hände en sådan super söt sak hemma hos dom. Jag stod och vagga Kevin i vagnen så deras lilla flicka på 2år stod brevid mig med sin dockvagn och gjorde exakt likadant. Satt jag i soffan med kevin i knät så satt hon med sin docka. Till slut så stod hon och vagga Kevin i vagnen och så kom hennes storebror på 3år bort till henne så sa hon "sshhyyy bebis sover". Det var så guda sött! Vi käka lite pizza där hemma och prata sen blev det hemfärd för oss. Var inte hemma från vid 23-00 någon gång.

På söndagen åkte vi hem till Mamma och Tomas och så kom min mormor,morfar och gammelfarmor dit också. Så det blev lite god middag och lite mys. Gammelfarmor hade köpt två jättefina snuttefiltar till Kevin. Hon ville egentligen att de skulle vara blå men de blåa var slut så de blev gröna. Jag tycker om grönt så mig gjorde det inget. Kan tycka att ibland blir det lite mycket blått baraför att han är en pojke.

Inatt har Kevin haft en massa magknip, så det blev nästan ingen sömn. Till slut vid 4-tiden var jag helt slut så tog Daniel över. Började sakta må dåligt då. Vid 7 imorse vaknade både Kevin och jag. Daniel hade åkt till jobb vid 6.
Jag gick ut och satte med med lilleman i soffan och började små leka med honom. Sen från ingenstans började jag må illa, snabbt la jag kevin i sitt babygym och sprang till toaletten! Tror att en släng av maginfluensa är på gång. Kunde inte lämna toaletten på ett bra tag, sen börja lilleman gråta så jag hade inget val. Så nu sitter jag med min hink brevid mig och mår skit. Daniel kommer hem lite tidigare iallafall och hjälper mig här. 

-// Jonna \\- 


5 timmar

Från 23:00 till 04:15 sov min lilla skatt inatt, så himla skönt!
Igår på kvällen när vi gick in och la oss i sängen så var jag helt slut. Jag sa till Daniel att jag visste inte hur mycket till jag skulle klara. En pojke som är vaken nästan hela dagen och vaknar varannan timme på natten. Han är så himla mammig! Visst det är jätte mysigt att mysa med honom, men att inte ens kunna gå och duscha, diska eller något för att lill killen vill vara i ens famn hela tiden är väldigt påfrestande för psyket Jag vet inte vad som gjorde det, men lilleman sov till fyra sen fick han flaskan sen sov han till sex fick flaskan, sen sov vi till halv tio.


Sen fick han sitta och gunga och leka i sitt babygym medans jag satt och drick mitt morgonkaffe.
Men denna ungen blir lätt uttråkad så det tog inte lång stund från han ville upp igen. Men det är tur att man dricker kaffe snabbt.


Sen blev det lite myspys och nu har han äntligen somnat igen. Får hoppas att han sover nån timme nu så jag kan komma igång med träningen.


Nu är det 7 veckor sen jag födde barn och jag är så trött på att se min kropp. Så idag ska jag börja att träna upp mina ben som fick ta den största smällen av denna graviditet Båda mina ben är fulla av bristningar som jag tyvärr kommer få leva med. Men de bryr jag mig inte så himla mycket om, det värsta är ju att jag inte kommer i mina favorit jeans! De är stl 26 och de säger stop vid lår/höfterna. Så himla irriterande. Men jag ska komma ner i dom!

Väger 62kg nu och ska ner till 58kg igen.
Wish me Good Luck! =)