Hej mitt vinterland

Idag sitter man insnöad "typ". Det har varit "snöstorm" sen igår kväll och nu är snön nästan enda upp till knäna. Hade packat på Kevin alla kläder och bäddad ner honom i vagnen och hade planerat gå ut med Ringo men vi kom inte längre än till våran uppfart för sen sa det stop. Bara på den lilla biten hade jag fått trycka fram vagnen genom snömassan. Så Ringo fick springa i trädgården istället. Det var bara helt omöjligt att gå ut med vagnen.


Just nu ser vårt kök ut som FAN! Daniel stod och satte upp alla listor igår så nu är hela köket fullt med verktyg osv. På onsdag kommer Jax hit och ska hjälpa Daniel ner med bäddsoffan från vinden. Sen blir det pyssel i gästrummet. Kommer bli så fint där inne.


Igår var det 1.a Advent. För oss blev det inte så mycket julmys istället blev det en runda ner till Malmö och in på snabbgrossisten. Daniel har kvar sitt medlemkort sen han hade kiosken i Oxie så vi fick lov att handla där. Så det blev en massa saker inhandlat till dopet.


Kevin äter burkmat nu för fullt. Han älskar det. Igår kväll åt han en hel burk plus så drack han 120ml ersättning. Mitt lilla svullo :) Men imorse vakna jag till en enormt stinkande blöja. Det blir bara brunare och brunare och luktar bara mer och mer. Men det är bara att gilla läget för det kommer bara bli brunare.


Ang dopet så har jag fått återbud från min morbror och hans familj (fick ingen anledning varför) och sedan från min farbror och hans familj pga att de kunde inte ta ledigt. Men men sånt händer. Sen kunde inte min farfar komma pga att deras vovve är nyligen opererad men farmor kommer iallafall.


Sitter fortfarande och försöker komma på hur i helsike jag ska göra med tårtorna. Göra själv? Köpa frysta? Eller beställa från ett konditori? Vill ju helst beställa för frysta känns så billigt på något sätt. Vill ju ha en tårta med en bild på honom. Sen känns det liksom att han kommer ju bara döpas en gång så då får man väl lägga lite extra. Vi får se. Tänkte egentligen gå bort till konditoriet idag men som sagt snön hade andra planer för oss.

Blir nog en städdag idag.


Lördag och sovmorgon..

.. Ha! Önsketänkande :)
Var uppe 05.50 med älsklingen som varje morgon. Han har precis somnat här brevid mig i sin vagn. Försökte två gånger att lägga honom i sin säng så började han skrika och man såg Daniel vrida och vända sig. Så jag fick ta Kevin snabbt och smyga ut igen. Vill ju inte väcka honom, detta är hans sovmorgon.



Ibland önska jag att det fanns en volymknapp på min son. Är det hemskt att tänka så? Äh, jag då får jag vara lite fräck och tänka det ändå :)
Nä men jag har en jätte duktig son tycker jag. Det är inte ofta han skriker när han ska sova. Som oftast kan man bara lägga ner honom i sängen, skruva igång speldosan och stoppa nappen i munnen sen sover han. Men just när det är tex. lördag eller söndag morgon när Daniel ligger och sover så ska han vara arg.

Igår låg Kevin på sin filt på golvet. Jag satt och filma honom lite med videokameran medans han låg där på magen och ett tu tre som vänder han sig till ryggen. Det var första gången han gjorde det och jag fick det på film är jätte glad för det. För även om Daniel var på jobb när detta hända så kan han se det som jag gjorde fast på film.


Lilleman VÄGRAR att ligga ner nu. Om man lägger han ner så försöker han dra sig upp men huvud och axlar. Sträcker man fram sina händer så greppar han tag i dom och drar sig helt upp. Han älskar att sitta upp, men han älskar ännu mer att stå. Jag brukar sitta i soffan med bena böjda och ställa honom gränsle över mina fötter och studsa lite. Den minen och det skrattet han får när vi gör det är guldvärt.


 


Då var det fredag igen

Snö, snö och ännu mer snö. Det slutar ju aldrig att snöa här uppe and i love it! Känner verkligen en stor jul känsla.

Igår kom Daniel inte hem från ganska sent. Själv hade man somnat när man nattade Kevin, men fick en god puss av Daniel när han kom hem så man vaknade. Då visade han den jättefina ljusstaken han hade köpt till vardagsrummet.
Kunde tyvärr inte fota den för att batteriet till kameran är på laddning. Kommer upp en bild senare. Sen hade han köpt en massa utebelysning. Så det blir en massa pyntande denna helgen. Men sen ska vi nog hjälpa hans föräldrar med att flytta tror jag. Så vi får se hur mycket tid vi får över.

Just nu flyger en liten fågel runt på vår tarras med en bit mat i munnen. Det ser nästan ut som att han letar efter ställe att lägga den.

Nu är det en vecka sen jag satte in min spiral och den har gett mig en mensliknande verk. Sen så känner jag trådarna där inne och de sticks väldigt obehagligt. Så jag måste ringa min barnmorska och få en tid så hon kan klippa dom kortare. Trodde att jag skulle få slippa den stolen ett tag nu, men ikke.

Igår gjorde jag en typiskt vinter mat - Kalops. Tycker det passa så perfekt när det är kallt ute och det blev väldigt mumsigt!
Lilleman fick potatis och palsternacka. Det är något han verkligen äter med god aptit. Han växer så fort, känns nästan som att man hinner knappt blicka. Nästa vinter kommer vi åka pulka och göra snögubbar. Men denna blir det bara en massa kläder så man bara ser ett litet sött ansikte som nästan drunknar :)

Julen gör en så lycklig. Känner mig så lyckligt lottad. Jag har en underbar son, en underbar sambo, en busig hund och ett hus som man verkligen börjar trivas i. Nästa vecka ska jag fixa lite i den lilla toaletten. Köpa ett nytt duschdraperi och kanske sätta några ljus på glashyllan. Allt känns bara så bra nu.

Nästa helg på andra advent ska Kevin döpas. Det ska bli så mysigt. Hoppas att snön håller sig så blir det lite extra :) På fredagen måste jag ner till församlingshemmet och träffa husmor och få nycklarna. Kevin ska ju döpas 12.15 så innan det blir den en massa fixande. Åh vad jag längtar!


I love when you sing to me

Idag vakna jag och var på en jävla humör. Jag fräste åt Daniel och allt var bara fel. Sen blev Kevin lika arg som mig så det smittades väl lite. Men efter sen liten stund somnade vi om och gick upp kl 08.00 istället. Då var vi båda på jättebra humör.

All snö där ute fick mig på så bra humör. Det är så fint! Ska nog börja att julpynta i helgen :) Detta blir vår första jul i huset och lillemans första jul. Förra året när vi bodde i staffanstorp sket vi helt i att pynta, men detta året ska vi fanimej pynta. Det ska verkligen bli en julig jul i år. Ska se om vi kan åka och köpa utebelysning också :)

Var nyss ute med Ringo och lilleman i vagnen. Finns det inte vinterdäck för barnvagnar också? Vi kom fan inte fram i all denna snö! De borde tillverka hjul med dubbar för barnvagnar tycker jag iallafall. Om ingen gör det så ska jag göra det :D



Igår sprang jag och Daniel på vinden och rotade bland våra saker. Var tvungen att hitta mina vinterstövlar. Sen nu har vi sagt att vi ska börja rensa där uppe. För vi har en MASSA skit.


Har ju börjat ge lilleman havregröt och det jag upptäckte igår var att hans bajs inte längre är majsgult utan när är det mörkgrönt och STINKER! Detta får inte redan hända. Usch!
Kevin har blivit så himla röd på pungen och precis längst nere av snoppen. Hon på BVC sa att jag skulle börja lägga ett tjockt lager med salva där varje gång jag bytte blöja på honom, men det hjälper inte. Jag börjar undra om det kan vara hans tvål vi använder när vi badar honom som gör det. Vi badar han på kvällen (inte varje kväll) men sen på morgonen är att rödare än vanligt. Jag använder Natusan Bed time hela serien, någon annans barn som har reagerat på den?




Nä nu ska jag plocka undan lite av det vi drog fram igår.


Hinner inte

Jag hinner inte blogga längre. Lilleman har börjat så en massa av ens tid. Han ska vara med hela tiden. Sitta och busa i knät och gärna stå upp lite också. Min lilla skit börjar bli stor :) Idag började jag ge honom lite havregröt. Han verkade tycka om det faktiskt för han åt det med god aptit.

Efter denna helgen blir vårt data/gäst rum ledigt. Vi ska ta ner bäddsoffan från vinden och vår gamla tv-bänk sen ska jag fixa och dina lite där inne. Sen när vi har råd ska vi köpa ett databord vi kan ha i hörnan. Gud vad det rummet kommer bli snyggt. Äntligen efter 8månader kan jag göra vad jag vill med det rummet.

Denna helgen ska jag och Daniel iväg och handla in saker till dopet som är nästa helg. Det kommer bli så fint :)




Det
handlar inte om att finna den person man vill gå till sängs med, det
handlar om att finna den man vill vakna upp med. Det handlar inte om att
finna den man vill leva tillsammans med, det handlar om att finna den
man inte kan leva utan. I världen är du bara någon, men för någon är
du hela världen.


Ingen rolig dag

Idag kl 10.00 ska min lilla prins få sin spruta. Liksom hur ska min son reagera om hans mamma är super nervös. Hatar ju sprutor! Min största fasa är att jag blir snurrig och det kan jag ju inte bli måste ju ta hand om lillla älskling. När vi var på akuten för nån månad sen så fick Daniel hålla i honom när de stack in nålen i honom och fy fan vad han skrek då. Men nu är själv så jag kan inte skicka över lilleman till någon. Usch! Men visst sen är det inte säkert att hon vill ge honom den pga att han sjuk, eller ja han är ju på bättringsvägar så vi får se. Hon ville undersöka hon om lite och avgöra.

Igår på kvällen blev det mys i soffan till filmen grease. Kan ni tänka er att Daniel har ALDRIG sett Grease?!?! Han kunde låtarna osv men han har aldrig sett den. Helt otroligt. Men iallafall så hann vi inte se klart på den för att vi somna. Vår soffa är verkligen sömnmedel. Sen vakna vi alla tre 06.26 i morse. Daniel var en hel timme sen. Så han var stressad medans jag och Kevin gick lugnt och bytte blöja och fixa mat :)

På fredag är det dags för spiral och cellprov. Tillbaka till den hemska stolen. Den är faktiskt lite hemskt där. "Så nu kan du ta av dig och hoppas upp i stolen". Hum..

På lördag ska vi alla träffa Rosenquist släkten. Farmor ska ha 70års fest. Så då blir det först V75 sen fortsättning hemma hos dom. Vi får hoppas att Kevin inte reagerar på vaccinet så han är kry tills dess. Nä nu ska jag dricka lite kaffe och pussa på min son. Han bara sitter där och leker utan en aning om vad som väntar. USCH! Känner mig så hemsk.

Patrik Isaksson

Var tog du vägen? Var tog jag vägen själv? Vi lova ju att alltid älska. När vände vinden? När föddes tomma ord? När hade vi förlorat allting?

Utan ett ord, utan en längtan.

Tror jag att vi kunde inte se. Kunde inte ta oss tillbaks till ruta ett.
Tiderna förändras. Står man plötsligt här och letar efter nån som man kan hålla kär.
Tillbaks på ruta ett.

Vi dela allting, vi levde av varann. Alla stora ord som band oss samman, men vad sa ditt hjärta?
Vad sa din inre röst? Va det fel att slå sig fri och vända?

Utan ett ord
Utan en längtan

Tror jag att vi kunde inte se. Kunde inte ta oss tillbaks till ruta ett.
Tiderna förändras. Står man plötsligt här och letar efter nån som man kan hålla kär.
Tillbaks på ruta ett.

Utan ett ord
Utan en längtan

Står ju här full av förväntan. Vart tog du vägen? Vart tog jag vägen själv?
Vi lova ju att alltid älska

Utan ett ord
Utan en längtan

Vi kunde inte se
Kunde inte ta oss
Tillbaks till ruta ett


Fel rythm

Jag kommer snart börja klättra på väggarna om jag måste gå upp en morgon till kl 05.00!
Kevin är jätte duktig med att sova en längre period nu, men problemet är att han somnar runt 19.00 sen vaknar han mellan 02-03.00 sen sover han till 05.00 och ska gå upp. Han vägrar att ligga kvar och han vägrar att bara ligga och mysa. Han ska upp helt enkelt. Jag har försökt att få han till att vara vaken längre på kvällen men det är omöjligt.
Igår tänkte jag om han somnar på soffan så kommer han säkert vakna en timme senare utvilad och vill leka mer, men ikke. Han sov som en stock. Daniel tog till och med upp honom och la honom på skötbordet, bytte blöja och kläder, vred och vände på Kevin men han sov som en gris. Jag kommer väl helt enkelt gå upp hädanefter kl 05.00.

Idag ska jag och lilleman till mamma-gruppen, idag blir det prat om smakprover osv. Mycket intressant tycker jag.
Lilleman har ju fått alla sina olika droppar på sked sen han var bara nån vecka gammal och blir alltid lika glad när han får skeden i munnen så det kommer bli kul att se när han får mat på skeden istället.

Min prins blev 3 månader idag. Det är sjukt vad tiden går fort. Han bara växer och växer :)

Pigg på kaffe

Har hållt i mig ca 4 koppar med kaffe nu sen kl 05.00. Kevin vaknade men ville inte äta utan ville bara upp. Så jag la honom i gymmet och där lekte han av sig i en halv timme sen blev det en massa mys till klockan var 06.30 sen somna han om igen. Men så typiskt att man själv har blivit så pigg nu och kan inte somna om.

Igår satte jag igång med lite Zumba. Ladda ner skivorna för en månad sen men har inte orkat att sätta igång. Men idag känns det i bena. Trodde faktiskt inte att de skulle ge någon träning men efter 20min av dans så kände man det i både ben och armar. Det är faktiskt ett roligt sätt att träna på. Älskar ju att dansa så detta kommer jag nog att fortsätta med här hemma.

Idag kommer Kevins mormor på besök. Det var länge sen man fick träffa henne. Saknar ju min mamma lite.

Dopet börjar närma sig och det börjar bli dags för planering. Vet ju att det blir smörgåstårta och sen ska man baka lussekatter och sen ska vi beställa en doptårta också. Kevin ska få låna mina kusiners dopklänning den har gått igenom alla i den familjen och blev faktiskt lite rörd över att Kevin får låna den också. Tack Maggie <3


Igår lyfte Kevin sig äntligen helt med hjälp av sina armar. Så himla duktig han har blivit.


Han har börjat äta dåligt tycker jag. Innan kunde han äta 120ml ungefär varannan timme men nu äter han runt 120ml var fjärde timme. Det är ganska lite tycker jag, men om han är nöjd så borde jag väl inte klaga.

Han har börjat att bli förkyld. Ligger och hostar och nyser hela tiden. Jag hoppas att det inte blir så illa som förra gången då vi fick pendla melllan hemmet och akuten på nätterna för att han inte kunde andas.

På torsdag blir han tre månader och då ska vi till mamma-gruppen. Denna gången blir det prat om smakprover. Ska bli kul tycker jag. Längtar tills jag får börja ge han lite annat än bara flaskan.

Lite bilder


Här har vi min lilla prins i sina nya kläder. Han blev så super söt i dom!
Satt och beklagade mig innan över att jag behövde köpa nya kläder till Kevin och nu helt plötsligt är hans lådor fyllda med kläder igen. Hum.. Det är sjukt vad mycket kläder man kan få till dom små liven för inte en sådan stor peng på H&M.

Här ligger han och leker med sin lilla bläckfisk han fick av Andy och Ida för nån månad sen, men det är inte från nu han verkligen börjar ta tag i den och skaka den lite. Kul att se. Han utvecklas så fort.

En väldigt trött mamma och en väldigt pigg son. Han ska upp 05.50 varje morgon och då ska det lekas direkt. Det är bara att acceptera läget :)

Skrik och en massa skrik

Igår på eftermiddagen började min lilla prins att skrika och skrika och skrika. Han ville verkligen inte sluta, vi försökte med allt! Sen slutade han för nån timme sen börja han igen på kvällen och höll på i timmar igen. Sen tog han någon lur emellan sen så fort han vakna så börja han igen. Skrik och Skrik! Sen sov han till klockan 6 imorse sen börja han skrika igen och igen och igen. Vet inte vad det är med honom. Har känt på hela kroppen på honom men han har inte ont någonstans. Han är inte ens hård i magen. Nu har han lugnat sig iallafall och hoppas att han fortsätter att vara lugn. Det känns verkligen i hjärtat när han skriker så mycket.

Igår var man borta på Babyland och köpte nya dipnappar nr.3 ska han ju ha nu. Eller ja inte från på torsdag men han harfått börja med dom nu. Sen hade de rea på bodysar så han fick 8st. 4st i stl.62 och 4st i 68, jätte fina var dom :)

Nu sitter man och väntar in Daniel. Han är och fixar Andys bil och har gjort det hela kvällen igår. Snygg blev den iallafall, min man är duktig han. När han kommer tillbaka ska vi packa in oss i bilen och åka ner till Anderslöv och byta tillbaka till den andra bilen Daniel håller på att fixa "pappas bil".

Har hunnit och dammsuga och tvättat golvet nu under förmiddagen. Ska fixa lite karré ikväll med pommes och sås. Mums!

Nä nu ska jag packa ihop skötväskan sen ska vi köra


Tiden flyger förbi

Denna veckan har gått så enormt fort!

I helgen var pappa här och kaklade köket. Super snyggt blev det! Min pappa är riktigt duktig han <3
Sen i måndags kom Daniel hem med ugnen och hällen och de passar perfekt till kaklet. Tyvärr har vi inte fått tag i en bänkskiva än så vi har den gamla kvar. Vi hittade en vi vill ha på hornbach men det är leveranstid upp till 3-4 veckor. Men tiden går ju så fort så för oss gör det inget.

Dopkorten är utskickade och har kommit fram till alla nu. Nu är det bara en månad kvar tills det är dags.
Kevin Gabriel Rosenquist - är så nöjd med namnvalen. Speciellt Gabriel, tycker det är ett jätte fint namn.

Varje dag gör Kevin något nytt, det är så härligt och bara se han utvecklas.

I måndags fick jag veta att min chef har gett upp sin tjänst. Så nu har jag en ny chef och vad jag fick höra så vill han göra om en massa på jobb. Sen har vi fått en ny ansvarig där borta. Nu känner jag faktiskt att jag nog inte kommer gå tillbaka till jobb. Utan försöka hitta något nytt. Jag hoppas att jag kommer hitta något innan min mammaledighet tar slut. Vill gärna komma in i handel-branchen. Vi får hålla tummarna.

Igår lagades de Dansk fläskastek här hemma, gott gott! Älskar att stå i köket nu, man blir så glad där inne. Idag blir det nog falukorv med lite potatismos. Det var super länge sen och lätt att laga. Har ju varit uppe sen 05.50 så man kommer nog vara lite mör idag.

Ska iväg till opel sen och hämta ut något daniel beställde igår till pappas bil. Sen blir det en runda bort till lågpris för att handla lite potatis.